Guvernul Romaniei se face la carciuma

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 09:57
3139 citiri
Guvernul Romaniei se face la carciuma
Foto: Gandul

Desi Traian Basescu sustinea raspicat ca nu vor exista negocieri decat dupa anuntarea rezultatelor finale de catre Biroul Electoral, iar partidele se eschiveaza si nu dau date exacte pentru negocierile post-electorale, acestea se pare ca sunt in toi.

In conditiile in care presa vehicula inca de duminica seara ca partidele se intalnesc "pe furis" pentru a pune tara la cale, se pare ca oamenii nostri politici fac Guvernul in locuri "de seama" precum restaurantele si carciumile, la o masa copioasa si o sticla de vin.

Astfel, membrii PD-L s-au intalnit cu membrii PSD, marti seara, la Restaurantul Select de pe Aleea Alexandru. Marele absent al intalnirii a fost Theodor Stolojan, care i-a avut insa drept inlocuitori pe Gheorghe Flutur si Gheorghe Stefan.

Concluzia finala o discutiilor este trasa de Gheorghe Stefan, care sustine ca "PNL-istii sunt mai nenorociti decat PSD-isti". Ideea este sustinuta si de Vasile Blaga, care in spiritul atmosferei create, sustine ca "daca scapa de Calin, da de baut!".

Elena Udrea a avut si ea un cuvant de spus in tot acest amalgam de pareri si de arata suparata ca PNL are curajul sa vorbeasca despre negocieri, scrie Evenimentul Zilei.

Astfel, dupa ce toata ziua de marti, democrat-liberalii au facut calcule pentru a vedea exact cine intra in Parlament, intalnirea la un pahar de vorba, si nu numai, pare sa fi lamurit cateva din nedumeririle celor doua partide.

Gheorghe Flutur a negat insa, miercuri, ca intalnirea dintre membrii PD-L si PSd ar fi avut un caracter politic.

"Daca cineva ia un pranz impreuna asta nu inseamna nimic. Oricum sunt doar speculatii. Asteptam in continuare rezultatul oficial al BEC. Suntem insa pe primul loc, iar PD-L avand cel mai mare numar de mandate nu se pune problema sa renuntam, la functia de premier", a declarat acestea inainte de sedinta PD-L.

PNL-ul nu doarme

Nici liberalii nu se lasa mai prejos in ceea ce priveste negocierile pe ascuns. Marti dupa-amiaza, un grup de liberali, in frunte cu Ilie Bolojan, actualul primar al Oradei si fost secretar general al Guvernului Tariceanu, au luat masa la Restaurantul Casa Ardeleneasca din zona Dorobanti.

In acelasi loc si in acelasi timp s-au "nimerit" si cativa membri marcanti ai PSD: Miron Mitrea, Ilie Sarbu si Liviu Dragnea. Surprinsi de foto reporterii Ring, acestia sustin ca este insa vorva de o simpla coincidenta.

"Nici macar nu l-am vazut pe Mitrea la masa. Nu putem fi suspectati de negocieri, am fost acolo cu alte treburi si cu alte persoane!", a spus Bolojan, fostul secretar general al Guvernului Tariceanu.

PNL a depus un proiect care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru femei, în funcţie de numărul copiilor pe care i-au născut
PNL a depus un proiect care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru femei, în funcţie de numărul copiilor pe care i-au născut
Liberalii au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii. Iniţiativa legislativă prevede că femeile vor putea...
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
#PNL, #PSD, #PDL, #intalnire la restaurant, #formarea guvernului , #alegeri parlamentare 2008