Haine din cufarul bunicii, de vanzare pe Internet

Duminica, 19 Aprilie 2009, ora 13:00
10958 citiri
Haine din cufarul bunicii, de vanzare pe Internet

Intr-o lume a produselor de serie, oamenii au inceput sa fie mai interesati de hainele vintage, scoase din cufarul bunicii. Daca le cumperi, hainele sunt chic, te vor ajuta sa ai un look original si esti sigura ca nu te vei intalni pe strada sau la mall cu cineva imbracat exact ca tine.

Am descoperit pe Internet mai multe bloguri de haine, zeci chiar, unde vizitatorii pot cumpara piese vintage realizate de designeri cunoscuti precum Burberry, Yves Saint Laurent, Botega Venetta vandute la preturi foarte mici. Daca le vinzi, te alegi cu o pasiune si scapi de hainele pe care nu le porti sau de cele vechi din dulapul mamei sau al bunicii.

Pe timp de criza shopping-ul nu trebuie sa sufere. De aceea, solutia pe placul buzunarului tau se gaseste pe site-urile si blogurile cu haine.

Cu putini bani poti sa aduci in sifonierul tau hainute aproape noi, de branduri uschite si modele pe care nu le gasesti oriunde. In afara de un pret convenabil, blogurile cu haine mai au un avantaj: nu trebuie sa pierzi timpul in magazine, cautand ceva dragut.

Le ai pe toate acolo, doar dai un scroll, citesti detalii, vezi pretul si dai comanda. Asa ca, hai la shopping de haine, accesorii si alte chestii ce s-au conformat perioadei de criza!

Vechi, cu stil si personalitate

Just Shopping este blogul unei economiste din Iasi, in varsta de 28 da ani. Ideea blogului i-a venit la o petrecere la care prietenele ei au venit cu haine si bijuterii pe care nu le mai purtau, pentru a face schimb. Ca intre prietene.

Roxana si-a facut blogul relativ recent, de vreo patru saptamani, iar tot ce castiga de pe urma vanzarilor ii investeste in alte produse. Hainele le ia de la producatori care lucreaza in sistem lohn si creaza haine pentru magazine din strainatate.

"Produsele au preturi medii si, statistic vorbind, cel mai scump produs a fost 155 ron iar cel mai ieftin 15 ron", mi-a spus Roxana. Pentru ea, notiunea de vintage este "vechi, dar cu stil si personalitate".

Haine incarcate de poveste

Amelie Boutique a fost conceput de o ziarista de 29 de ani din Bucuresti, iar ideea i-a venit atunci cand a citit un studiu si a aflat ca vanzarile online in Romania vor ajunge la un miliard de euro pana in 2010.

Numele blogului i-a venit de la filmul "Le fabuleux destin d'Amelie Poulain" (2001), castiga in jur de 400 de euro lunar, din vanzarile de pe blog, bani pe care ii investeste tot in haine sau obiecte decorative.

"Nici macar persoanele care fac asta de mult timp si au o mare experienta in domeniu nu se pot lauda ca s-au imbogatit din vanzarile de pe blog", spune ea.

Am intrebat-o si ce inseamna "vintage" pentru ea, iar raspunsul a fost pe cat de romantic pe atat de neobisnuit: "Dulapurile strabunicii mi s-au parut fascinante, pline de toate acele mirosuri de levantica, pudra si de aer de altadata. Manusile din piele de caprioara, desuurile de matase, cutiutele si sticlutele ei aproape goale, care degajau povesti din alte timpuri, m-au fermecat si mi-am dorit ca atunci cand o sa cresc, sa am eleganta si manierele unei domnisoare de pension.

Nu am reusit chiar sa-mi indeplinesc visele copilariei, dar am multumirea ca stilul meu este in acord cu personalitatea mea si nu-mi este teama ca starile mele sa se reflecte in hainele si accesoriile pe care le port. De aici, dragostea mea pentru istoria ultimului secol si pentru tot ce tine de el".

Nunti si haine vintage

Cabaret closet si-a obtinut numele atunci cand proprietara, Doina, a fost nevoita sa gaseasca repede un nume si s-a gandit la Toulouse Lautrec.

Dupa ce a vazut ca "e un lucru bun" care ii poate aduce si profit, a inceput sa caute lucruri prin intermediul unei cunostinte care are un magazin de second hand. Blogul are aproximativ o luna.

"Consider ca articolele mele nu sunt scumpe, ci chiar ieftine in comparatie cu cele de pe alte bloguri. Produsul cel mai ieftin a fost 10 ron (o esarfa), iar cel mai scump 80 ron (un kaftan)", mi-a spus Doina care este de profesie consilier juridic, are 33 de ani si de doi ani are o afacere de organizare de nunti.

Aur in noroi

Oana e atat de pasionata de vintage incat are chiar doua bloguri: Haine Vintage, pentru haine si accesorii, si Vintage House, pentru mobila, decoratiuni interioare si uneori opere de arta.

Are 30 de ani, este fosta ziarista, iar acum isi denumeste meseria "vintage treasure hunter" (vanator de comori vintage N.R.). Este printre putinele posesoare de blog, contactata de Ziare.com, care afirma ca traieste din banii obtinuti din aceasta pasiune. "Nu mi-am propus sa ma imbogatesc, ci doar sa pot trai din pasiunea mea pentru haine si decoratiuni vintage", spune Oana.

Site-ul ei este printre putinele inscrise in trafic.ro, avand o medie de vizitatori saptamanali de 3.800. "Achizitionarea produselor este o munca aparte, care cere mult timp, atentie, efort, calatorii in tara sau in afara, vizitarea targurilor si depozitelor second hand. Practic, cauti aur in noroi. Postez zilnic produse pe cele doua site-uri si sunt printre singurii proprietari de magazine on-line care reuseste sa mentina aceasta ritmicitate", sustine Oana.

Dependenta de cumparaturi

Shopaholic - My Middle Name este un alt blog de ziarista care si-a descoperit pasiunea de a vinde haine online. Oana are 23 de ani, este redactor sef la o revista online pentru femei si se declarat dependenta de cumparaturi.

"Este un blog unde am vrut ca fetele sa invete ca aceasta adictie nu este daunatoare sanatatii si nici starii portofelului lor, ba din contra! Am promovat produse cu preturi anemice fara ca nimeni sa ma acuze de faptul ca incurajez anorexia", spune ea.

Oana nu are pretentia ca vinde haine vintage. Pentru ea, stilul vintage este ceva ce te duce cu gandul la tinutele adoptate de femei cu multi ani in urma, "cand erau mult mai stilate, mai gratioase si mai feminine".

Se castiga bine

Mademoiselle Vintage apartine Ligiei Petre, colaboratoare Ziare.com, una dintre "experimentatele" blogurilor de haine.

"Sunt o fire ambitioasa si cred ca,ceea ce a inceput initial ca un hobby, se poate transforma in cativa ani intr-un brand international", crede Ligia. Ea spune ca "se castiga foarte bine din vintage, cu conditia sa inveti sa eviti clientele neserioase".

Surprinzator, Ligia a observat ca lucrurile cu preturi mici si moderate se vand mai prost decat cele mai scumpe. "Romancele nu-si doresc haine ieftine, pentru asta ar putea merge intr-un magazin de second-hand", crede Ligia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#bloguri haine, #haine vintage, #haine online , #Gucci