IMM-urile din Romania vor primi bani de la un fond de investitii

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 09:49
1683 citiri
IMM-urile din Romania vor primi bani de la un fond de investitii
Foto: EFSE

Romania se va numara printre tarile care vor beneficia de investitiile de 200 de milioane de euro ale Fondului European pentru Sud-Estul Europei, planificate pentru acest an.

Pe langa Romania, fondul va investi si in vestul Balcanilor, Albania, Moldova si Bulgaria, potrivit presedintelui institutiei, Klaus Glaubitt, citat de Reuters.

"Un plus de investitii de 200 de milioane de euro, in 2009, va contribui semnificativ la sprijinirea IMM-urilor din regiune", a declarat Glaubitt.

Serbia va primi cea mai mare parte din bani, 50 de milioane de euro, pentru IMM-uri, fermieri, locuinte si energie. Banii vor fi distribuiti prin intermediul bancilor locale si organizatiilor de micro-finantare.

Pana la sfarsitul anului 2011, fondul estimeaza ca portofoliul sau se va extinde de la 530 de milioane de euro la 760 de milioane de euro, creand, in total, aproximativ 400.000 de locuri de munca in regiune.

Fondul European pentru Sud-Estul Europei a fost infiitat de Comisia Europeana si este sprijinit financiar de agentii de dezvoltare din Germania, Austria, Danemarca, Olanda si Elvetia, dar si de Banca Europeana pentru Investitii, Banca Europeana pentru Recostructie si Dezvoltare si de International Finance Corporation, divizia de investitii a Bancii Mondiale.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Fondul European Sud Est, #investitii IMM Romania , #criza economica romania