Iliescu: Am crezut ca blogosfera este o mahala

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 22:45
2241 citiri
Iliescu: Am crezut ca blogosfera este o mahala

"Am avut retineri la inceput. Nu am perceput prea bine ce e blogosfera. Credeam ca e un fel de mahala. Prietenii mi-au atras atentia ca apar discutii interesante, tineri interesanti", a declarat presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, prezent la o dezbatere organizata de Asociatia Consumatorilor de Media, in Club A, transmite corespondentul Ziare.com.

"Faptul ca se naste o noua forma de manifestare a societatii civile" a fost factorul ce l-a determinat pe Ion Iliescu sa-si inceapa propriul blog, desi ideea de a-si scrie "gandurile personale" nu-l atragea.

"Am vazut si bloguri mai sentimentale. Nu ma atragea sa scriu seara inainte de culcare ce ganduri m-au napadit in cursul zilei sau ce sentimente sau resentimente am eu", a explicat social-democratul.

"Blogosfera m-a atras pentru ca sunt foarte multi tineri cu vederi de stanga, chiar cu idei trotkiste, che guevariste. Toti am trait asa ceva. Cioran a spus pe la 60 de ani ca, atunci cand avea 20 de ani, se situa pe pozitii de o extrema flagranta.

Spunea ca nebunia gandirii lor mergea pana acolo incat spuneau ca trebuie sa-i lichideze fizic pe cei de peste 30 de ani, astfel incat societatea sa se innoiasca", a mai spus fostul presedinte al Romaniei.

Intrebat de ce Romania nu are intelectuali de stanga, Iliescu a precizat ca "majoritatea intelectualitatii romane este de stanga si nu se poate ca, intr-o tara ca a noastra, in care saracia este elementul dominant, intelectualii sa nu fie de stanga".

"S-a creat un grup foarte agresiv de elitisti ai intelectualitatii noastre care vor sa domine spatiul disputelor, ma refer la GDS si la cei din jurul lor", a punctat senatorul.

Blogger de doua luni, Ion Iliescu a trebuit sa treaca testul sinceritatii pentru a fi acceptat de noii sai colegi. Intrebat daca a evoluat de la "Mai animalule!" la blog, fostul presedinte a simtit nevoia de a povesti incidentul.

"N-am spus niciodata "Mai, animalule!". Era in 1990, in Constanta. Erau si simpatizanti si mai putin simpatizanti. Acolo era un grup de tineri care se exprima onomatopeic.

M-am dus la ei si m-am adresat unuia: "Te vad un baiat cizelat, bine facut. E frumos sa va purtati ca animalele?!" Eu nu i-am bagat mana-n gat, nu sunt un tip agresiv", a spus Iliescu, adaugand ca s-au facut speculatii.

"Toti evoluam. Nu luati ad literam tot ce auziti despre mine. Nu am spus niciodata asa ceva. Au fost speculatii", le-a spus Iliescu bloggerilor, explicand ca el este un om ponderat, un om de dialog.

"Cine ma cunoaste stie ca am fost un om temperat. Desi am un temperament coleric si sunt temperamental, caut sa nu am un blog dur", a adaugat presedintele de onoare al PSD.

Printre bloggerii prezenti la discutii se numara Bobby Voicu, Cristian Doronbah, Adrian Cristea, Victor Socaciu, Diana Dragomir sau Mihai Georgescu.dezbatere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru a aproba participarea Armatei la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie...
#Ion Iliescu, #blogosfera, #PSD, #mahala, #presedinte , #presedinte