De ce dau faliment multe afaceri mici?

Sambata, 18 Octombrie 2008, ora 09:02
8442 citiri
De ce dau faliment multe afaceri mici?

In cele mai multe cazuri, doua treimi din afacerile noi reusesc sa supravietuiasca in jur de doi ani si aproximativ 44% raman pe piata pana la patru ani.

In general sunt cateva greseli pe care "noii veniti" le fac, reusind astfel sa scufunde o afacere intr-un timp record.

De ce sa nu dai afacerii tale o sansa de a supravietui cat mai mult, evitand erori care pot duce la faliment.

Tendinta de supradezvoltare

Din dorinta de a ajunge prima pe piata cu un produs nou, alaturi de marea dorinta de a demonstra cresterile financiare in fata investitorilor, firma va avea parte de o expansiune excesiva. In loc sa porneasca cu scopuri realiste si sa se dezvolte in functie de cerere, cei care au dat nastere unei afacei vor sa ajunga pe primul loc din primele zile de functionare. Lucru imposibil de altfel.

Structura slaba a capitalului

Imprumuturile in exces, pot conduce o firma catre faliment. Pastrarea unui registru de cheltuieli alaturi de o atentie sporita asupra veniturilor si cheltuielilor, chiar daca afacerea este prospera, este primul pas pentru a nu da gres pe viitor.

Cheltuirea banilor in exces

Multe firme si companii la inceput de drum, au tendinta de a cheltui in exces multi bani, chiar inainte de a obtine profit. Cea mai buna solutie ar fi gasirea unui consilier experimentat in construirea unei afaceri pentru idei infloritoare cu costuri minime.

Fonduri de rezerva

Oricat de mica sau mare ar fi afacerea, conducatorul acesteia trebuie sa fie pregatit pentru pietele volatile. Trebuiesc luate in calcul costurile necontrolabile si desigur trebuiesc luate in considerare si efectele unui dezastru natural asupra productiei. Cel de la conducerea unei companii, trebuie sa sa aiba mereu la loc sigur o rezerva de bani pentru a putea trece cu bine prin fluctuatiile pietei.

Locatia conteaza

Nu ar trebui ca oferta pentru o locatie, ieftina, sa fie si acceptata. E posibil sa iti ingropi afacerea intr-un cartier in care produsul tau sa nu fie apreciat cum ar putea fi intr-un altul. Chiar daca la prima vedere e un chilipir. E posibil ca mai tarziu sa descoperi si "costurile ascunse", platite din profitul slab din cauza locatiei prost alese.

Executie slaba si controale interne

Serviciile oferite consumatorilor nu sunt de o calitate superioara? Controalele frecvente previn scufundarea afacerii daca incompetenta angajatilor este la un nivel ridicat si interesul general pentru prosperitatea firmei este inexistent.

Un plan de afaceri inadecvat

Planul de afaceri reprezinta cheia successului. Un asemenea plan gandit si conceput corect poate fi un real succes in conditiile in care vei fi fortat sa gandesti in viitor, la bunele si relele cu care te vei confrunta. De asemenea te va ajuta sa realizezi ce fel de costuri vor fi necesare, ce plan de marketing si management trebuie aplicat si cum poate fi depasita concurenta.

O politica de marketing gresita si promovare proasta

Clientii nu pot sa treaca pragul unei usi daca nu stiu ca ea este acolo. Descoperirea unei metode eficiente de promovare cu costuri mici ar fi o idee geniala pentru a da de veste clientilor ca firma exista si are produse de calitate superioara pentru toata lumea. O metoda destul de simpla si eficienta de promovare ar fi mesajele trimise prin e-mail, posta si publicarea acestora in ziare, site-uri Web sau bloguri.

Subestimarea competitiei

Loialitatea consumatorilor nu se castiga pur si simplu. Ca nou venit pe piata, trebuie sa te chinui sa obtii increderea clientilor. Si competitorii fac acelasi lucru. O atentie sporita asupra firmelor cu care concurati, pentru a descoperi metode noi de promovare si atragere a clientilor, nu stica niciodata.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#afaceri, #companii, #investitie, #dezvoltare , #firma