In numele presedintelui: Elena Udrea ataca istericii din presa

Marti, 18 Martie 2008, ora 13:38
5829 citiri
In numele presedintelui: Elena Udrea ataca istericii din presa

Au trecut patru zile de cand presedintele Basescu a sarit la gatul presei, care ii critica odorul iubit, pe micuta si inocenta Elena. Era timpul ca Elena cea mare, Udrea, sa preia stafeta si sa continue tirada prezidentiala impotriva jurnalistilor, mai ales ca atacurile la adresa presei sunt pe placul fostei blonde de la Cotroceni.

"Ma uit si eu de cateva zile la reactiile presei, in urma declaratiei Presedintelui de vinerea trecuta si, ma gandesc la faptul ca aceasta nu s-a decis inca ce parere sa aiba despre ea insasi. S-au isterizat unii jurnalisti de criticile care le-au fost aduse invocand in aparare lor dreptul la libera exprimare. Pai in virtutea aceluiasi drept isi spun si politicienii parerea despre unii ziaristi si anumite practici din presa ce nu au legatura cu deontologia profesionala", scrie marti pe blog secretarul executiv al PD-L.

Udrea ia apararea bietilor politicieni care si-au asumat statutul de persoana publica, fara sa accepte insa sa fie criticati si atacati in presa. "Nu poti sa critici, sa spui minciuni, sa acuzi un om politic neincetat, ani de-a randul si sa iti inchipui ca nu i-ar putea afecta imaginea. Personal, mi-am asumat ca tot ceea ce fac si este de interes public sa fie facut cunoscut. Dar nu mi-am asumat sa fiu jignita, calomniata, nu mi-am asumat ca orisicine, care nu are habar cine sunt sau la comanda, sa-si dea cu parerea despre mine, doar pentru ca are la dispozitie un instrument de presa", scrie suparata doamna Cocos.

In apararea lui Basescu, Udrea scrie ca acesta nu a facut decat sa isi revendice "libertatea de expresie pentru a-si asigura dreptul la imagine". In schimb, presa ca a patra putere in stat ar trebui sa fie mai responsabila si sa nu mai scrie vrute si nevrute. "Presa ar trebui sa fie corecta si fata de politicieni la fel ca fata de orice persoana iar daca nu reuseste si, fie cade in plasa frustrarilor personale, fie se lasa cumparata ori pur si simplu este incompetenta si lipsita de profesionalitate".

Tot scandalul a inceput dupa ce presedintele a fost acuzat de nepotism pentru ca isi promoveaza fiica in PD-L si dupa ce Jurnalul National a publicat saptamana trecuta o ancheta referitoare la modul in care familia Basescu a obtinut niste credite de la Banca Agricola, pe care apoi nu le-a mai returnat folosindu-se de pozitia sa de parlamentar si ministru al Transporturilor. Seful statului a reactionat dur si a criticat jurnalistii lui Felix care scriu neadevaruri la comanda politica.

Nu este prima data cand Elena Udrea scrie in termeni duri despre presa "manipulatoare" si "perfida". Tot pe blog, blonda democrat-liberala a scris ca "daca doreste sa fie respectata, (presa - n.red) sa nu se bazeze pe teroare."

De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
Agențiile de informații americane au transmis Rusiei doar o parte din informațiile pe care le aveau despre amenințarea unui atac terorist la Moscova, scrie The New York Times. Motivul a fost...
Reprimarea presei anti-Putin se accentuează după moartea lui Navalnîi: Cinci jurnaliști ruși au fost arestați în toiul nopții VIDEO
Reprimarea presei anti-Putin se accentuează după moartea lui Navalnîi: Cinci jurnaliști ruși au fost arestați în toiul nopții VIDEO
Cinci jurnalişti care lucrează pentru media independente au fost arestaţi miercuri seara şi joi în Rusia, unde represiunea împotriva oricărei contestări a puterii se amplifică, informează...
#Udrea, #presa, #atac, #Basescu , #stiri Elena Udrea