Inteligenta emotionala, secretul orgasmului

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 12:17
6851 citiri
Inteligenta emotionala, secretul orgasmului

Cercetatorii au demonstrat recent ca, in cazul femeilor, intre inteligenta emotionala si satisfactia obtinuta la orizontala exista o stransa legatura.

Cu alte cuvinte, nu e de ajuns sa fii frumoasa pentru a atrage in pat exact pe cine doresti; un intelect emotional peste medie te ajuta sa te distrezi mai mult si mai bine in dormitor, relateaza Daily Mail.

Femeile dotate cu inteligenta emotionala - abilitatea de a-si exprima sentimentele si a le citi pe ale celorlalti - au parte de o viata sexuala mai buna, arata un studiu recent.

Inteligenta emotionala = mai multe orgasme

Femeile constiente de sentimentele si trairile lor au parte de un numar dublu de orgasme, arata studiul realizat de britanicul Tim Spector, de la King's College, in Londra. Potrivit acestuia, inteligenta emotionala este vitala in dormitor, pentru o viata sexuala plina de satisfactii.

In cadrul studiului, 2.000 de femei cu varste intre 18 si 83 de ani, in majoritate perechi de gemeni, au fost rugate sa noteze, pe o scara cu sapte trepte, cat de des ajung la orgasm. Extremele erau "niciodata" si "intotdeauna".

Ulterior, subiectii au completat un chestionar menit sa masoare inteligenta lor emotionala. S-a demonstrat ca femeile care tineau cont de propriile trairi, fiind constiente de acestea, aveau parte de mai multa satisfactie in dormitor. Satisfactie care se traduce prin numarul de orgasme avute.

Inteligenta emotionala, combustibil pentru fantezii

Potrivit psihologului Andrea Burri, si ea tot de la colegiul londonez, "inteligenta emotionala in cazul unei femei pare sa aiba un impact direct asupra functiilor sexuale, influentand capacitatea de a comunica asteptarile legate de sex si dorintele partenerului".

De asemenea, inteligenta emotionala le ajuta pe femei sa aiba fantezii atunci cand se afla in dormitor, ceea ce face ca trairile sa fie mai intense.

Preludiul nu prea conteaza

Un alt studiu recent a scos la iveala faptul ca preludiul nu ridica mult calitatea unui act sexual. Important este actul in sine, a concluzionat studiul realizat pe un esantion de 2.300 de femei, care contrazice, astfel, eticheta traditionala in dormitor, conform careia barbatul nu trebuie sa se grabeasca.

Potrivit cercetatorilor cehi si scotieni, ar trebui acordata mai multa atentie actului in sine, calitatii si duratei de timp pe care o ocupa acesta, decat preludiului.

Statisticile arata ca 40% dintre femei intampina dificultati sau nu se pot bucura deloc de sex.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#inteligenta emotionala orgasm, #inteligenta satisfactie sexuala, #IQ satisfactie sexuala, #intelect orgasm satisfactie , #sexy