Kazahstanul verifica afacerea cu Patriciu

Joi, 04 Iunie 2009, ora 11:34
1843 citiri
Kazahstanul verifica afacerea cu Patriciu

Autoritatile din Kazahstan investigheaza tranzactia efectuata intre KazMunaiGaz si Dinu Patriciu, la cumpararea a 75% din Rompetrol.

Investigatia se inscrie in cadrul unei actiuni de verificare mai largi, facuta la toate companiile statului kazah, in care s-au semnalat fapte grave de coruptie care au perturbat economia acestei tari.

Afacerea a fost perfectata in 2007, cand compania Rompetrol Holding, detinuta de Patriciu si inregistrata in Elvetia, a vandut catre KazMunaiGaz 75% din actiunile The Rompetrol Group inregistrata in Olanda. Aceasta ar fi fost evaluata la 3,6 miliarde de dolari. Astfel, cele 75% din titluri ar fi valorat 2,7 miliarde de dolari, scrie Jurnalul National.

In toamna lui 2008, KazMunaiGaz a revenit si a precizat ca a platit 1,6 miliarde de dolari pentru actiunile la Rompetrol achizitionate.

Samruk-Kazyna, fondul suveran al Kazahstanului care controleaza marile companii de stat, a anuntat ca primele investigatii se desfasoara asupra KazMunaiGaz, cea mai mare companie a tarii care are contracte cu Eni, Total, Chevron, dar si asupra companiei de cai ferate Kazahstan Temir Joli, care a mai fost in centrul unor scandaluri de coruptie.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#KazMunaiGaz Rompetrol Patriciu, #investigatii KazMunaiGaz Kazahstan, #vanzare Rompetrol KazMunaiGaz , #stiri economice
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
EXISISTĂ UN DUMNEZEI may Nietzche dîmboviţean situat deasupra BINELUI şi RĂULUI dar totuşi UN CORUPT sub anchetă Khazară !!!