La un pas de a descoperi vaccinul impotriva virusului West Nile

Miercuri, 21 Mai 2008, ora 19:40
2559 citiri
La un pas de a descoperi vaccinul impotriva virusului West Nile

Cercetatorii americani au facut inca un pas important in descoperirea vaccinului impotriva virusului West Nile (o forma de meningita care se transmite de la tantar), anunta www.newkerala.com.

In prezent medicii incearca sa stabileasca un nivel favorabil al imunitatii create de vaccin in organismul uman. Ei trebuie sa tina cont de efectele lui asupra persoanelor care sufera si de alte boli.

"Prototipul vaccinul pe care l-am creat are toate sansele sa fie unul sigur", a spus profesorul Alex Khromykh, implicat in acest proiect. El a mai spus ca este neaparata nevoie sa se descopere vaccinul impotriva virusului West Nile, care a cauzat moartea mai multor persoane din Europa si America.

Nici o varianta de vaccin descoperita pana in prezent nu a primit aprobarea spre a fi utilizata. De aceasta data, medicii americani spera sa descopere formula eficienta pentru combaterea virusului. Ei vor trece in curand de la faza pre-clinica a testarii la cea clinica.

Vaccinul poarta numele de pKUNdC/C, in aceasta faza, iar cercetatorii americani spera ca descoperirea sa fie utila si in cazul altor virusi inalt patogeni.

Potrivit oficialilor americani, mai mult de 27.000 de persoane au fost diagnosticate cu virusul West Nile, din 1999. Mai mult de 1000 din aceste cazuri au fost mortale. Tara noastra a fost, de asemenea, lovita de cumplitul virus, in 1996, cand au fost inregistrate decese in randul persoanelor varstnice.

Virusul West Nile este virusul meningitei. El nu se transmite de la om la om, ci prin intermediul intepaturilor de tantari, care la randul lor au contactat virusul de la pasarile infectate. In peste 80 la suta dintre cazuri, nu apar simptome deoarece virusul afecteaza sistemul nervos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#tantar, #virsus West Nile, #meningita, #studiu, #vaccin, #laborator, #descoperire , #sanatate