Legalitatea NetCity, pusa la indoiala de C.E.

Joi, 13 Martie 2008, ora 13:07
1044 citiri
Legalitatea NetCity, pusa la indoiala de C.E.

Comisarul european pentru societatea informationala si mass-media a declarat, joi, la intalnirea cu parlamentarii romani din comisiile de specialitate, ca la nivelul Comisiei Europene exista suspiciuni in legatura cu proiectul Netcity, care ar incalca legea concurentei.

La o intalnire cu parlamentarii romani, Viviane Reding si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu proiectul Netcity, prin care municipalitatea a concesionat infrastructura pentru fibra optica catre compania UTI System, relateaza NewsIn.

"Avem anumite indoieli daca nu cumva proiectul incalca legea concurentei", a spus comisarul european. Ea a precizat ca nu a studiat inca dosarul in detaliu, dar ca informatiile pe care le detine o indreptatesc sa isi exprime dubii in legatura cu legalitatea contractului.

Viviane Reding a precizat ca "nu se mai pot accepta monopoluri" privind conectarea cu fibra optica. Ea a avertizat ca la nivelul Comisiei se va analiza minutios proiectul Netcity si ca un eventual proces ar insemna tragerea la raspundere a Romaniei ca tara, nu doar a Primariei Capitalei.

"S-ar putea sa nu se fi respectat reglementarile europene", a conchis ea, adaugand ca va discuta aceasta chestiune in detaliu cu reprezentantii Guvernului.

Chestiunea a fost ridicata de deputatul Liviu Nistoran, exclus din partid dupa ce a intrat in conflict cu conducerea si nu a semnat motiunea de cenzura a partidului din sesiunea trecuta.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, in sedinta din 6 martie, hotararea privind aprobarea contractului de concesiune a infrastructurii pentru fibra optica catre compania UTI System, care, astfel, va realiza si va administra reteaua de telefonie, internet si cablu TV.

Hotararea CCMB a fost aprobata cu 32 de voturi pentru, unul contra si 3 abtineri.

Contractul de concesiune, incheiat de municipalitate cu UTI System in august 2007, se intinde pe o durata de 49 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#netcity, #proiect, #CE, #ilegalitate , #firma