Limba lunga a scundului Boc

Joi, 26 Martie 2009, ora 23:55
8285 citiri
Limba lunga a scundului Boc

Romania pare condusa de politicieni pasionati de show-urile de televiziune si dedicati luptei pentru audienta. Aflati in fata camerelor, nu se dau inapoi de la a face glumite, a-si expune viata personala, a lua in ras mai orice.

In general, nu ezita sa se prabuseasca de la "inaltimea" de oficial, care ar trebui caracterizata prin seriozitate, responsabilitate, sobrietate, acuratete a informatiilor. De unde?

Cel mai recent caz - cel al premierului Emil Boc. El s-a coborat de la inaltimea de prim-ministru, atat cat este ea, si a urmat calea aleasa in mod frecvent de seful statului, Traian Basescu: a dat telefon la tv si a intrat in direct sa-si spuna punctul de vedere.

Mai exact, primul ministru a intrat in legatura telefonica cu invitatii lui Mihai Gadea de la Sinteza Zilei, pentru a purta cu acestia un dialog "strengaresc".

Interesant este ca, dupa ani de zile in care Emil Boc a fost caracterizat in emisiunile tv in diferite feluri prea putin onorabile - de la incompetent pana la "sluga" lui Basescu, actualul premier a rabufnit doar atunci cand lumea s-a legat de ... statura sa.

"Daca dumneavoastra aduceti aprecierea unui lider dupa modul in care a stat la o poza de grup si daca a stat sau nu mai la dreapta sau la stanga, mai sus sau mai jos, iar asta este singura dumneavoastra calitate de analist politic, dati-mi voie sa ma simt frustrat ca am facut o scoala unde dumneavoastra v-ati semnat doctoratul", a precizat Emil Boc adresandu-se lui Bogdan Teodorescu, singura persoana care s-a limitat sa faca referiri doar la gestul premierului de a se ridica pe varfuri.

Lui Emil Boc nu i-a pasat nici de faptul ca Mugur Ciuvica l-a facut "mincinos", nici de faptul ca Radu Tudor s-a declarat incantat de "incompetenta sa innascuta" sau de faptul ca Victor Ciutacu l-a caracterizat ca fiind "un om care nu este demn nici macar de compasiune", ci l-a afectat faptul ca s-a ras de inaltimea sa.

Desi toate celelalte "rele" s-au spus cu doar cateva minute inainte sa intre in direct, Emil Boc s-a facut ca nu le-a auzit, plangadu-si de mila ca, de cand este la guvernare, i s-au gasit mult prea multe defecte fizice: "ba ca este mic, ba ca se uita nu stiu cum, ba ca are ochelari, ba ca are capul nu stiu cum".

"Daca astea sunt singurele probleme pe care le am, atunci eu sunt fericit. Criticati, radeti si glumiti, pe mine nu ma deranjeaza", s-a lansat Emil Boc. Cum sa crezi ca nu ii pasa, cand a pronuntat fraze intregi doar despre acest aspect al discutiei analistilor si nici macar un cuvant despre acuzatiile la competenta sa de a conduce tara, de exemplu.

Spre deosebire de invitatii lui Mihai Gadea, pe care i-a certat pentru aluziile la complexele sale, Emil Boc a recunoscut faptul ca Traian Basescu face glume mai bune pe seama inaltimii sale, motiv pentru care nu s-a simtit lezat in momentul in care seful statului a ras de la pupitrul Parlamentului de el.

Bunavointa de care a dat dovada in repetate randuri fata de Traian Basescu, chiar si atunci cand l-a pus in situatii penibile, l-au determinat pe Bogdan Teodorescu sa afirme ca "valorile lui Emil Boc sunt terfelite de un sef pe care il accepta pentru ca l-a adus la un nivel la care niciodata nu ar fi putut ajunge singur".

Fara a preciza la care dintre afirmatiile facute pe parcursul emisiunii de Bogdan Teodorescu se refera, Emil Boc i-a raspuns acestuia ca "ii multumeste lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat".

Dincolo de ironiile deloc reusite pe care a incercat sa le faca la adresa lui Bogdan Teodorescu, fata de care si-a cerut scuze ca este mic, Emil Boc a incercat sa-si "coloreze" discursul utilizand cuvinte si expresii ancora: "elucubratii" sau "prostii pe metru patrat" - tactica imprumutata, cu un succes discutabil insa, de la Traian Basescu.

Ce-ti mai poti dori dupa o astfel de demonstratie in direct de la omul care este prim ministru in tara in care traiesti? De la un prim ministru despre a carui inaltime tu nu ai discutat, sa zicem, niciodata, pe niciun ton, din respectul pe care il ai, in primul rand, fata de tine?

Si de la care te astepti sa auzi ca are niste solutii pentru criza prin care tocmai treci? Cum il mai poti lua in serios, prima data cand va mai vorbi raspicat si rastit dupa o sedinta de guvern, dupa ce i-ai auzit filosofia ieftina facuta in jurul problemei nr 1 cu care se confrunta acum Romania: inaltimea primului ministru si cresterea cu doi cm prin ridicarea pe varfuri?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inaltime Emil Boc, #interventie Sinteza Zilei, #glume inaltime , #stiri politice