Lotus pregateste un model 100% electric

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 15:31
1477 citiri
Lotus pregateste un model 100% electric

Britanicii de la Lotus se pregatesc sa lanseze pe piata un model 100% electric.

Dupa ce a intrat pe piata vehiculelor electrice in mod indirect, realizand caroseria si sasiul masinilor pe care Tesla le vinde sub sigla proprie, britanicii de la Lotus se pregatesc sa intre efectiv in acest segment cu o masina 100% britanica.

Aceasta va fi dezvoltata urmarindu-se tehnologia Chevrolet Volt, motorul electric fiind asistat de unul clasic, pe benzina, care nu va propulsa masina, ci va avea rolul de a produce electricitate pentru ca propulsorul pe baterii sa functioneze dupa terminarea autonomiei.

Cel mai probabil, Lotus va oferi un prim preview al noului sau model in martie, la Salonul de la Geneva, cand la standul britanicilor va fi expus un prototop al viitorului model.

Lotus va avea un an 2009 plin, in conditiile in care va lansa si modelul de serie cu patru locuri Evora. Un volum al activitatii in ritm sustinut este o premiera la Lotus, care nu a mai prezentat un model nou de 13 ani si produce 3000 de unitati anual.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#Lotus, #model electric , #masini