Majoritatea maghiarilor regreta comunismul

Marti, 27 Mai 2008, ora 10:26
2172 citiri
Majoritatea maghiarilor regreta comunismul

Se pare ca nu doar romani il regreta pe Nicolae Ceusescu. Tot mai multi maghiari au marturisit ca au trait mai bine sub dictatura regimului comunist decat acum, in capitalism.

Un sondaj telefonic realizat de Pundits pe 1000 de subiecti arata ca 62% dintre respondenti au spus ca cea mai fericita perioada de timp, a vietii lor, a fost inainte de caderea comunismului si a zidului Berlinului, informeaza The Budapest Times.

Doar 14% au declarat ca sunt mai fericiti si multumiti de viata lor in perioada de dupa anii 1990.

Se pare ca persoanele in varsta si cei cu un nivel scazut de educatie privesc cu nostalgie la perioada regimului comunist.

Dintre acestia 80% au declarat ca au trait bine in perioada conducerii lui Janos Kadar(foto), dictator comunist. Chiar si 55% din cei care au fost studenti sau tineri adulti, in timpul acestei perioade negre spun ca au fost mai fericiti inainte de capitalism.

Cel mai tanar grup care a facut parte din sondaj (15 - 29 de ani) au declarat ca nu regreta regimul comunist, nu sunt nostalgici pentru un trecut care, fie nu au experienta de viata sau nu si-l pot aminti.

Totusi, un sfert din acest grup crede ca a fost mai bine in viata de zi si atunci cand rusii au fost "prietenii Ungariei".

Rezultatele sondajului sunt in linie cu concluziile studiilor realizate in alte tari care au facut parte a Tratatului de la Varsovia.

Realizatorii au declarat ca rezultatele reflecta tendinta si nevoia unui sentiment de securitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#sondaj, #Ungaria, #comunism, #viata, #prefera, #capitalism, #Janos Kadar , #stiri externe