Mama versus femeie de cariera

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 09:36
1865 citiri
Mama versus femeie de cariera
Foto: Forbes

Mai ai timp pentru copilul tau? Ritmul alert al vietii de cariera iti mai ofera cateva clipe libere pentru cel mic? Daca nu, atunci trebuie sa gasesti o solutie pentru a petrece mai mult timp cu el, mai ales in adolescenta, atunci cand are mai multa nevoie de tine.

Psihologii americani au spus ca, intre cinci si zece ani, copiii nu simt pregnant lipsa parintelui. Odata aparuta varsta problema, a adolescentei, parintii vor trebui sa le ghideze fiecare pas in viata pentru ca aceasta este perioada marilor greseli, informeaza Forbes.

Multe femei simt ca este timpul pentru o alegere. De cele mai multe ori, incercand sa impace atat cariera cat si viata de parinte, deciziile lor sunt pripite si nepotrivite.

In realitate, cariera si viata de mamica sunt doua lucruri pe care femeia le poate face in acelasi timp, avand performante in ambele domenii.

Nu trebuie decat sa fie activa atat in viata copilului cat si in cariera. Astfel ca ea trebuie sa stie care sunt nevoile copilului, sa petreaca timp impreuna si sa ii fie cel mai de incredere confident.

Potrivit studiilor cercetatorilor americani de la Institutul National de Sanatate Mentala, materia cenusie atinge limita superioara pana la pubertate. Astfel, inca de la 11 ani fetele si 12 baietii pot fi considerati adolescenti deja.

Aceasta este varsta conturarii personalitatii unui copil, perioada la care parintii, si mama in special, nu trebuie sa fie simpli spectatori. Adolescenta copilului este momentul in care viata de cariera a unei femei va trebui modificata. Ea va face asta pentru a reusi sa-i contureze o personalitate puternica copilului sau.

Astfel, daca pana in acest moment cariera a fost prioritara, atentia mamei va trebui sa se concentreze asupra copilului. Exista persoane care renunta la cariera lor pentru acest lucru, iar dupa asta nu o mai pot lua de la capat.

In cele mai multe cazuri, insa, femeile nu renunta la cariera lor, dar nici nu isi schimba programul si prioritatile in functie de nevoile copilului. Rezultatul este un adolescent cu probleme comportamentale si un tanar nehotarat, fara perspective.

Pentru a mentine un echilibru intre notiunea de mama si cea de cariera orice femeie trebuie sa stie sa le diferentieze pe cele doua.

O mama este intotdeauna atenta la copilul ei, pentru ca el sa nu creada ca este singur atunci cand intampina o problema si nu-i gaseste rezolvare.

Mama va fi salvarea lui, confidenta, colega de banca si prietena cea mai buna. Nu este nevoie decat de putina atentie pentru nevoile adolescentului tau, iar rezultatul va fi pe masura asteptarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#mama cariera, #mama viata familie, #mama copil cariera , #familia