Marii duhovnici se pun de-a curmezisul Sfantului Sinod

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 09:11
3576 citiri
Marii duhovnici se pun de-a curmezisul Sfantului Sinod

Scandalul pasapoartelor biometrice se extinde tot mai mult, ajungand pana in interiorul Bisericii Otodoxe Romane. Desi a acceptat acest nou tip de pasapoarte, BOR a lasat o portita pentru cei care vor sa le refuze temporar.

Credinciosii din toata tara se vad nevoiti sa aleaga astfel intre decizia BOR si apelul facut de preotii si duhovnicii lor, care le refuza din start, comenteaza miercuri Gardianul.

Marii duhovnici se afla in opozitie cu Sfantul Sinod si argumenteaza ca decizia de acceptare a pasapoartelor nu va aduce bine deloc, conform celor scrise in Apocalipsa lui Ioan 13 - 14 16-18:

"Si-i sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati, si pe cei saraci, si pe cei slobozi, si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte, incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei, caci este numar de om si numarul ei este sase sute saizeci si sase".

Pasapoartele biometrice, vazute prin ochii preotilor

"Argumentul ca acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea si urmarirea delincventilor constituie o ofensa la adresa intregului popor roman, care nu poate fi tratat ca o banda de infractori. Acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea si intimitatea oamenilor, drepturi consfintite nu numai de legile civile, ci si de normele religioase.

E ca si cum un duhovnic ar divulga secretul spovedaniei, fapt aspru pedepsit in randuielile bisericesti, dar cu drept de cetatenie in sistemul transparentei fara perdea", se arata in luarea de pozitie semnata de IPS Bartolomeu Anania.

Si preotul Iustin Parvu a spus la manastirea Petru Voda ca hotararea sinodului de la Bucuresti a fost o hotarare apostata in ceea ce priveste microcipurile.

"A fost un sinod talharesc prin care crestinii sunt dusi in ratacire.Preotul care tace nu este preot, sihastrul care tace nu este sihastru si mireanul care tace nu este crestin. Crestinul care se teme de diavol mai mult decat de Dumnezeu nu este crestin. Ba, mai mult, episcopul care se teme de mai-marii lumii acesteia, mai mult de ei decat de Hristos, nu este episcop.

Patriarhul care in loc sa cerceteze invatatura Sfintilor Parinti si invataturile cuviosilor despre sfarsitul lumii, ascultand mai mult decat de Ministerul de Interne decat de Hristos, nu este patriarh", a declarat parintele Iustin Parvu.

Pericolele pasapoartelor electronice, vazute prin ochi preotesti, sunt uramatoarele: citirea datelor cu caracter personal (nume, prenume, CNP, nationalitate, varsta), citirea datelor cu caracter biometric (amprenta digitala, amprenta faciala, amprenta retinei), clonarea cipurilor, modificarea datelor si atasarea lor la un alt pasaport, urmarirea individului purtator de act electronic cu cip, sustragerea datelor personale si biometrice din bazele de date Schengen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Pasaport biometric, #decizie Safntul Sinod, #Bartolomeu Anania , #frauda
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
ULTIMA ORA : TRAIAN BASESCU SI-A DEPUS DEMISIA DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI