Marko Bela ar vrea sa se arboreze tricolorul unguresc in Tinutul Secuiesc

Vineri, 19 Septembrie 2008, ora 21:18
4234 citiri
Marko Bela ar vrea sa se arboreze tricolorul unguresc in Tinutul Secuiesc

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, la Targu Mures, ca nu are nicio parere legata de solicitarea CNS ca primarii din Tinutul Secuiesc sa arboreze drapelul secuiesc, dar considera ca mai degraba s-ar putea lua in considerare arborarea drapelului in culorile Ungariei, rosu-alb-verde.

"Daca eu as arbora ceva in unele locuri ar fi nu steagul secuiesc - e o traditie frumoasa, sunt si eu secui - ci imi pare bine ca se poate in unele ipostaze, si ar trebui sa largim acele ipostaze, drapelul national maghiar, deci rosu-alb-verde", a declarat liderul maghiar, citat de NewsIn.

El a sustinut ca nu are nicio problema cu cromatica sau traditiile. "Si drapelul secuiesc imi place, dar noi, asa mi se pare, am militat incepand din 1990 ca pe langa tricolorul romanesc, rosu, galben si albastru, sa aiba loc si tricolorul national ungar; nu drapelul statului ungar, subliniez acest lucru.

Deci preocuparea mea este aceasta. In rest, oricine poate sa foloseasca simboluri traditionale, de exemplu drapelul secuiesc. Daca cineva vrea sa arboreze este un lucru frumos, dar eu cred ca am fost destul de direct", a spus Marko Bela.

Consiliul National Secuiesc (CNS) le-a solicitat, recent, primarilor din Tinutul Secuiesc sa utilizeze pe fatada Primariilor drapelul secuilor, ca un gest simbolic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
Calificare spectaculoasă pentru Ungaria la JO 2024, după o victorie la 38 de goluri diferență
Calificare spectaculoasă pentru Ungaria la JO 2024, după o victorie la 38 de goluri diferență
Selecţionatele feminine de handbal ale Ungariei, Suediei, Germaniei şi Sloveniei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Spania şi Olanda îşi asiguraseră anterior...
#tricolor, #Ungaria, #arborat, #Tinutul Secuiesc, #Marko Bela, #cns , #Tinutul Secuiesc