Mircea Basescu: In ultima vreme, eu si familia mea resimtim povara numelui

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 16:23
2113 citiri
Mircea Basescu: In ultima vreme, eu si familia mea resimtim povara numelui

Fratele presedintelui, Mircea Basescu, vrea sa aduca la cunostinta opiniei publice ca nu a fost implicat in niciul fel de afacere terorista, nu a participat la operatiuni ultrasecrete de trafic international cu explozibil si nu a facut nimic din acuzatiile care i s-au imputat in ultimul timp.

"Nu am savarsit nicio fapta de crima organizata, trafic de arme si substante explozive; nu am sprijinit si nu am finantat acte de terorism international; nu am facut parte din niciun grup criminal organizat; nu am participat la nici o operatiune de incarcare sau descarcare de explozivi si munitii din niciun vapor si nu am fost si nu sunt implicat in afaceri cu armament", se arata intr-un comunicat al fratelui presedintelui, remis Ziare.com.

In acelasi timp, Mircea Basescu i-a rugat pe jurnalisti sa nu mai faca nicio conexiune intre presedintele Romaniei si viata lui privata sau afacerile pe care le desfasoara in mod legal.

"Am dorit sa dau acest comunicat de presa pentru a nu se mai face nici un fel de speculatii viitoare in presa referitoare la asocierea numelui presedintelui Romaniei, Traian Basescu, cu activitatea mea profesionala. Sunt fratele presedintelui Romaniei, il iubesc, pe el si familia sa, ii respect deciziile, precum si functia pe care o ocupa.

De aceea, nu as face nimic, dar absolut nimic de natura a-i cauza vreun prejudiciu de imagine, asa cum sustine Sorin Rosca Stanescu, cu atat mai mult sa il implic intr-o afacere", sustine acesta.

Mircea Basescu afirma categoric ca nu a facut niciodata trafic de influenta pe langa presedinte, nu i-a cerut niciodata sa-i faca vreo favoare si nici nu i-a cerut sprijinul in afacerile pe care le desfasoara.

"Eu respect activitatea jurnalistilor care realizeaza stiri de prima pagina in urma unei documentari profesioniste, avand la baza fapte reale. Numai ca, in ultima vreme, eu si familia mea resimtim povara numelui Basescu, pe care anumiti jurnalisti il asociaza cu toate faptele ilicite, cu toate evenimentele negative din societatea romaneasca, pe care ni le imputa fara a avea nici o dovada, ci doar pe baza unor speculatii abjecte", mai declara fratele sefului statului.

Mircea Basescu reitereaza ideea ca aceste afirmatii mincinoase i-au cauzat nu numai un grav prejudiciu moral, dar si unul material, ca urmare a suspiciunilor induse partenerilor lui de afaceri.

"Voi solicita instantei de judecata obligarea lui Sorin Rosca Stanescu la repararea acestor prejudicii. Doresc sa mentionez pentru ultima data ca activitatea mea profesionala si viata mea privata sunt distincte de activitatea si viata privata a Presedintelui Romaniei", a mai spus acesta.

Mircea Basescu sustine ca a ales sa trimita un comunicat de presa, deoarece nu este un bun orator si nu mai vrea sa-i fie rastalmacite in fel si chip fiecare cuvant pronuntat.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Mircea Basescu, #resimte povara numelui Basescu, #neimplicare in afaceri armament , #stiri politice