Mircea Geoana: Guvernul a dus o politica fiscala iresponsabila

Duminica, 05 Octombrie 2008, ora 13:44
1278 citiri
Mircea Geoana: Guvernul a dus o politica fiscala iresponsabila

Presedintele PSD, Mircea Geoana, aflat duminica in comuna doljeana Rast, a acuzat Guvernul de incompetenta, pentru ca nu a anticipat efectele asupra economiei romanesti produse de criza financiara mondiala.

Geoana a criticat atitudinea Guvernului dupa votul dat in Parlament, de majorare cu 50% a salariilor profesorilor:

"Pana ieri criza financiara nici nu exista pentru acesti economisti din Guvern. Daca aveau probleme din cauza bugetului, trebuia sa ne spuna ministrii Adomnitei, Vosganian. Sa ne fi spus in Parlament. Dar ei au dus o politica fiscala iresponsabila".

Din bugetul Ministerului Educatiei s-a cheltuit pana acum doar 47%, a mai spus Geoana.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a mai declarat ca dublarea salariilor profesorilor nu are cum sa creeze un deficit bugetar, asa cum afirma reprezentantii Guvernului, cresterea fiind de doar 0,17% din PIB.

"As vrea sa-l intreb pe domnul Tariceanu si pe domnul Adomnitei de ce nu au fost in Parlament atunci cand s-a discutat despre legea maririi salariilor profesorilor. Domnul Tariceanu si domnul Stolojan au iesit sa critice aceasta lege si sa spuna ca, din cauza ei, este un deficit bugetar, ca din cauza ei PIB-ul a scazut si ca s-a declansat o criza economica.

Eu vreau sa spun ca PIB-ul este afectat cu doar 0,17%, adica nu este nici macar cu un procent mai mic decat acum. Nu este cazul sa invoce acum o criza care pana ieri nici nu exista. Cresterea salariilor nici macar nu a intrat in vigoare", a spus Geoana.

Acesta a precizat ca, daca Romania este vulnerabila la socul extern este din cauza altor deficite, din alte parti, care sunt prezente de ani intregi si care, a spus liderul PSD, sunt rezultatul unei subrezenii economice pe care tara noastra o avea de ani de zile.

Senatorul Mircea Geoana a mai declarat ca PNL intentiona sa cheltuiasca o suma cat mai mica din bugetul Ministerului Educatiei pentru ca banii ramasi sa fie folositi in alte sectoare.

"Stratagema lor era sa cheltuiasca maximum 4,5% din bugetul Ministerului Educatiei, iar banii ramasi sa acopere alte gauri, din alte parti. Nu puteam sa nu acordam aceasta crestere pentru ca am spus ca dam resurse la educatie si asa facem. Chiar si in planul Aliantei din 2004 se prevedea dublarea salariilor profesorilor.

As vrea sa-i intreb pe domnul Tariceanu si pe domnul Stolojan daca stiu ca 70% dintre cei carora le cresc acum salariile aveau inainte de crestere salarii de sub 10 milioane de lei vechi", a mai spus Geoana.

Liderul PSD a vizitat duminica, alaturi de Ion Prioteasa, presedintele PSD Dolj, mai multe localitati din acest judet.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Senatorul Lucian Romaşcanu va fi candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, în timp ce actualul primar al municipiului reşedinţă de judeţ va candida pentru un...
#PSD, #Mircea Geoana, #salariu, #profesor , #stiri Calin Popescu Tariceanu