Mircea Geoana: PSD va guverna singur

Vineri, 06 Iunie 2008, ora 15:29
1986 citiri
Mircea Geoana: PSD va guverna singur

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca partidul sau nu intentioneaza sa faca aliante dupa alegerile parlamentare, deoarece spera sa obtina la alegerile din toamna un scor foarte bun.

Liderul PSD a spus, vineri, in cadrul sedintei PSD Arges, ca partidul sau a obtinut o adevarata performanta la alegerile de duminica si este convins ca, in toamna, dupa alegerile parlamentare, scorul va fi si mai bun, relateaza NewsIn.

PSD Arges a obtinut cele mai multe posturi de primar la alegerile din 1 iunie, mai mult de jumatate din localitatile judetului fiind ocupate, din primul tur, de reprezentanti PSD. Pe langa primariile din 53 de localitati rurale, PSD a castigat si functia de primar in municipiul Pitesti si in orasele Mioveni si Topoloveni, dar si presedintia Consiliului Judetean (CJ) si 45,5% din mandatele de consilier judetean.

Geoana a spus ca nu se pune problema incheierii unor aliante cu alte partide politice, deoarece spera sa obtina un scor care sa le premita social-democratilor sa guverneze singuri.

"Pentru ca au fost speculatii si tot soiul de discutii, ce face PSD-ul, cu cine face aliante dupa alegerile parlamentare, eu va spun ca scopul nostru, in conditiile in care sustinem trendul pozitiv pe care il avem, este sa facem un scor care sa ne permita sa guvernam singuri. Sa guvernam in conditii cat mai coerente din punct de vedere ideologic si cat mai coerente din punct de vedere al eficacitatii guvernarii", a afirmat Geoana.

Presedintele PSD a lansat si procentele pe care spera ca partidul sau le va obtine peste cateva luni. "Daca mentinem trendul pe care il avem astazi - si am fost la aproape 29% la alegerile locale - PSD isi poate propune in toamna, la modul realist, cu redistribuire sa fim undeva peste 40%. Ne putem propune sa facem practic o guvernare singuri. De aceea eu descurajez discutiile cu privire la nu stiu ce coalitii pentru dupa alegerile parlamentare", a subliniat liderul social-democrat.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi ca, in opinia sa, singurele optiuni ale liberalilor sunt fie o guvernare alaturi de PSD, fie intrarea in opozitie, scenariu confirmat si de liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Mircea Geoana, #PSD, #guvernare, #alegeri parlamentare , #PSD