Nicolae Nemirschi, cercetat de Parchetul General

Marti, 23 Iunie 2009, ora 15:05
2250 citiri
Nicolae Nemirschi, cercetat de Parchetul General
Foto: Gov.ro

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul General cu privire la neconcordantele din declaratiile de avere ale ministrului PSD al Mediului, Nicolae Nemirschi.

"Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, a sesizat, la data de 23 iunie 2009, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre domnul Nicolae Nemirschi, Ministrul Mediului, a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal", se arata intr-un comunicat remis presei de ANI si atasat acestui articol.

Conform sursei citate, inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu dupa ce presa a semnalat existenta unor neconcordante intre declaratiile de avere depuse de catre Ministrul Mediului la data de 05.01.2009, respectiv, 15.06.2009.

In urma compararii datelor cuprinse in cele doua declaratii de avere s-a constatat ca "nu au fost inscrise sau au fost inscrise in mod eronat mai multe informatii".

Erori la capitolul cladiri, bunuri, active si dividende

Astfel, o locuinta inscrisa la capitolul "Cladiri" din declaratia de avere depusa in data de 05.01.2009 si intabulata in Cartea Funciara a localitatii Topalu nu figureaza in evidenta Directiei de Taxe si Impozite.

De asemenea, "la capitolul II "Bunuri mobile", domnul Nicolae Nemirschi mentioneaza un autoturism marca Jeep Cherokee, care nu se regaseste in evidentele Directiei de Taxe si Impozite a Municipiului Constanta".

In plus, la capitolul IV, pct. 1 "Active financiare. Conturi si depozite bancare, fonduri de investitii, forme echivalente de economisire.....", domnul Nicolae Nemirschi nu a declarat mai multe conturi curente deschise pe numele sotiei.

De asemenea, "in declaratia de avere, depusa de domnul Nicolae Nemirschi in data de 15.06.2009, figureaza cu venituri din dividende, aferente anului fiscal 2008, in cuantum de 7.536 lei. In urma verificarilor efectuate in situatiile financiare ale S.C. ALLCLASS S.R.L. a rezultat ca, in anul 2008, societatea figureaza cu pierdere contabila, fapt confirmat si de Oficiul National al Registrului Comertului, ceea ce inseamna ca nu poate repartiza dividende".

"Aspectele de mai sus, in temeiul art. 4, alin. 3, lit. c, art. 13, alin. 1, lit. f, art. 44, alin. 3 si art. 50, alin. 1 din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, cu modificarile si completarile ulterioare, constituie indicii temeinice pentru savarsirea de catre domnul Nicolae Nemirschi a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se mai arata in comunicatul citat.

Presedintele ANI, Catalin Macovei, anunta inca de sambata ca in aceasta saptamana agentia va solicita in premiera declansarea urmaririi penale a unui ministru din cabinetul Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sesizare ANI PArchet, #Nemirschi urmarire penala, #Nemischi declaratie avere , #stiri PSD