O romanca a identificat cauzele epilepsiei

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 19:20
21901 citiri
O romanca a identificat cauzele epilepsiei

Cercetatorii italieni, coordonati de o romanca, au reusit o performanta de maxima importanta - identifificarea cauzelor epilepsiei - care ar putea duce la crearea unui remediu pentru acesta boala, care in prezent, este considerata incurabila.

Studiul, experimentat pe soarecii de laborator, a aratat cum lipirea celulelor imunitare de vasele de sange din creier determina inflamarea acestuia si aparitia crizelor de epilepsie, transmite Reuters.

Celulele imunitare apara organismul impotriva bacteriilor, virusurilor si infectiilor, iar cand sunt lipite de peretii vaselor de sange cauzeaza mici distrugeri la nivelul acestora prin eliberarea anumitor molecule ce provoaca inflamatii si declansarea crizelor.

Coordonatorul studiului, Gabriela Constantin, cercetator la Universitatea din Verona a explicat ca "acest mecanism nu a fost banuit ca ar cauza epilepsia, motiv pentru care nu a fost luat in serios pana acum".

Principala cauza a epilepsiei este o disfunctie a legaturii dintre celulele imunitare si vasele de sange din creier, a explicat romanca, adaugand ca medicamentele folosite in tratamentul altor boli ar putea ajuta in lupta impotriva epilepsiei.

Cu toate ca este considerata o boala incurabila, exista anumite medicamente care ajuta la controlarea crizelor. Crizele de epilepsie se manifesta prin pierderea cunostintei si tremuratul incontrolabil al corpului.

Multe crize, care sunt provocate de o activitate electrica in exces la nivelul creierului, conduc la pierderea cunostintei si la spasme musculare. Persoanele care au avut mai mult de o criza de acest tip sunt considerate epileptice.

Studiul a aratat ca soarecii care au primit anticorpi monoclonali, folositi pentru impiedicarea celulelor albe sa se lipeasca de peretii vaselor de sange, au inregistrat o scadere importanta a numarului de crize. Au fost situatii in care numarul crizelor a fost redus cu 100%. Aproximativ 1% din populatia intregii lumi sufera de epilepsie.

”Regele opulenței” va avea un copil cu o româncă din Pașcani. Cum au dezvăluit sexul bebelușului VIDEO
”Regele opulenței” va avea un copil cu o româncă din Pașcani. Cum au dezvăluit sexul bebelușului VIDEO
Românca Andreea Sasu, în vârstă de 33 de ani, una dintre cele mai apreciate fotomodele din Italia, este cuplată cu celebrul designer german Philipp Plein, iar în curând va deveni mamă....
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#remediu epilepsie, #cauze, #romanca, #Gabriela Constantin , #frauda