Cine se pune intre Universitatea Bucuresti si banii de la UE?

Miercuri, 05 August 2009, ora 08:47
2054 citiri
Cine se pune intre Universitatea Bucuresti si banii de la UE?
Foto: www.comune.ro

Universitatea Bucuresti nu poate solicita fonduri europene pentru constructia unui nou corp de cladire in campusul Facultatii de Fizica pentru ca terenul respectiv este obiectul unui litigiu unde primaria orasului Magurele cere dreptul de proprietate.

Conducerea universitatii vrea sa faca documentatia pentru un proiect pe fonduri structurale, iar banii vor fi folositi la amenajarea campusului Magurele cu camine, cantina, biblioteca, dar s-ar face si reabilitatea termica a cladirilor, informeaza Gardianul.

Aceste lucrari ar putea costa peste zece milioane de euro, insa primaria din Magurele refuza sa dea avizele necesare pentru demararea proiectului, pe motiv ca terenul aferent nu apartine institutiei de invatamant.

"Suntem intabulati la Magurele cu suprafata caminelor si a cantinei, insa, in momentul de fata, nu putem depune cererea la autoritatea de management a proiectelor structurale, pentru ca am fost dati in judecata pentru terenul din comuna Magurele de catre primarie. Este vorba de o alta parcela pentru care am fost dati in judecata, care nu a fost niciodata a noastra, nu a fost revendicata de noi si nu se suprapune cu caminele. Am fost dati in judecata ca o sicana. Nu avem nici un interes fata de parcela revendicata de ei, dar in momentul de fata, ca procedura pe programele de fonduri structurale, suntem in litigiu", a declarat rectorul Ioan Panzaru, pentru publicatia citata.

Primaria orasului Magurele a dat in judecata Universitatea Bucuresti, acuzand ca reprezentantii acesteia au trecut ilegal in cartea funciara terenul din Strada Atomistilor, numarul 110.

In realitate, terenul inregistrat de Universitatea Bucuresti este Atomistilor 248, terenul pe a carui suprafata este amplasata Facultatea de Fizica. Desi Primaria Magurele sustine ca acolo este un parc, chiar in actele lor scrie ca este "Parc Camin Studentesc".

Rectorul Universitatii Bucuresti sustine ca atragerea de fonduri structurale ar fi benefica si pentru comunitate, creeand locuri de munca. In cazul in care nu se va ajunge la un acord intre cele doua parti, fondurile alocate de Uniunea Europeana, pentru acest proiect, vor fi pierdute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#litigiu primaria Magurele Fizica, #teren campus studentesc Magurele, #fonduri structurale , #ancheta