Oprescu: din descrierile lui Vanghelie, candidatul - surpriza al PSD este Nicoleta Luciu

Sambata, 29 Martie 2008, ora 20:12
2879 citiri
Oprescu: din descrierile lui Vanghelie, candidatul - surpriza al PSD este Nicoleta Luciu

Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat sambata, la Realitatea TV, ca este posibil sa faca tandem cu Marian Vanghelie, in sensul in care unul dintre ei sa candideze pentru postul de edil sef si altul pentru postul de viceprimar, iar solutia ar putea fi negociata in interiorul PSD.

"Mai exista si alte scenarii - s-ar putea sa mergem in tandem si atunci lucrurile se pot schimba in bine", a afirmat Oprescu, in contextul unei discutii despre lupta din PSD cu privire la candidatura sa si a lui Marian Vanghelie la Primaria Capitalei.

Senatorul PSD a explicat ca, in afara variantei ca unul dintre competitori sa fie desemnat in cursa pentru Bucuresti si celalalt eventual sa candideze independent, mai este si solutia unui tandem primar-viceprimar.

Sorin Oprescu a amintit de anul 2000, cand a precizat ca "s-a certat" cu PSD pentru intrarea lui Marian Vanghelie in "arena" pentru sectorul 5. "Am crezut in solutia aia, nu m-am inselat", a comentat senatorul PSD relatia sa cu edilul de la sectorul 5.

Intrebat daca, referitor la varianta unui tandem, a avut vreo dezbatere la nivelul central al PSD sau una cu Marian Vanghelie, Oprescu a raspuns ca nu a discutat concret, dar a luat-o in calcul. De altfel, anterior, senatorul PSD a precizat ca "bunul simt" ii spune si lui si lui Vanghelie ca lucrurile trebuie rezolvate in interior, "pe calea unor negocieri".

Cat priveste posibilitatea unei candidaturi independente la Primaria Capitalei, Oprescu a precizat ca va lua cea mai buna hotarare pentru el in situatia care se va crea dupa ce colegii sai hotarasc desemnarea lui Marian Vanghelie. "Am luat in calcul si acest lucru, nu exclud aceasta posibilitate", a completat Oprescu.

Senatorul PSD a tinut sa explice ca, in acest moment, il sustine pe Vanghelie fara nicio retinere, dar ca-si ia o "rezerva mentala" fata de modul in care se vor derula in continuare discutiile si in care se vor comporta colegii in aceasta perioada.

De asemenea, Oprescu a precizat ca, in situatia an care el va fi cel nominalizat pentru a intra in cursa pentru Bucuresti, atunci si Marian Vanghelie, si organizatia il vor sustine.

Cat priveste o a treia varianta pentru candidatul PSD la Primaria Capitalei, Oprescu a glumit si a precizat ca, din descrierile facute de Marian Vanghelie, despre persoana surpriza cu care negociaza, nu poate fi vorba decat de Nicoleta Luciu.

BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Vanghelie, #Oprescu, #Nicoleta Luciu, #candidatura, #Primaria Capitalei , #stiri politice