PD-L incepe campania "Taxa rea!" in Parlamentul European

Duminica, 02 Martie 2008, ora 15:11
1981 citiri
PD-L incepe campania "Taxa rea!" in Parlamentul European

Europarlamentarii PD-L Sebastian Bodu si Marian Zlotea (foto) vor lansa luni campania "Taxa rea!" in PE pentru a-i convige pe colegii din legislativului european sa semneze declaratia initiata de cei doi avand ca finalitate restituirea, de catre Guvernul roman, a taxei de prima inmatriculare.

Potrivit unui comunicat de presa remis duminica agentiei NewsIn, europarlamentarii Sebastian Bodu si Marian Zlotea vor lansa luni o campanie de comunicare si lobby in Parlamentul European pentru a convinge colegii din PE sa semneze declaratia initiata de cei doi, care prevede restituirea, de catre Guvernul roman, a taxei de prima inmatriculare.

In acest scop, au fost tiparite 1000 de materiale informative si 50 de postere, care urmeaza a fi distribuite si afisate in interiorul Parlamentului European. "Sloganul campaniei realizata in stil occidental este "Bad tax!" (Taxa rea) si are ca mesaj secundar "Made in Romania. Illegal in Europe!" (40 de buletine informative si 10 postere au fost tiparite si in limba romana, ele fiind destinate europarlamentarilor romani)", se arata in comunicat.

Cei doi doresc sa atraga atentia tuturor europarlamentarilor asupra faptului ca perceperea unei taxe fiscale la inmatricularea in Romania a unui autoturism fabricat in Europa "reprezinta o grava incalcare a dreptului comunitar si un precedent de neacceptat".

Comunicatul de presa informeaza ca declaratia are nevoie de aproape 400 de semnaturi pentru a deveni pozitie oficiala a Parlamentului European. In situatia in care va intruni numarul necesar de adeziuni, se vor dubla eforturile Comisiei Europene de a determina Guvernul de la Bucuresti sa restituie integral, pe cale administrativa, banii din taxa de prima inmatriculare. Termenul limita pana la care declaratia este deschisa semnaturilor parlamentarilor europeni este 22 mai 2008.

Campania din PE vine dupa ce parlamentarii de la Bucuresti ai PD-L au initiat o motiune simpla care cerea restituirea taxei, motiune adoptata de Camera Deputatilor. Guvernul a precizat insa ca, din cadrul dezbaterilor, a reiesit ca de fapt se solicita o mai buna calculare a unei taxe de poluare, motiv pentru care se lucreaza la o alta formula in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere drept o "vânătoare de...
Peste 300 de bucureșteni au strâns 7,6 tone de gunoaie din Parcul Natural Văcărești
Peste 300 de bucureșteni au strâns 7,6 tone de gunoaie din Parcul Natural Văcărești
Administrația Parcului Natural Văcărești a transmis recunoștință și admirație față de cei 300 de bucureșteni care au participat la o acțiune de ecologizare. "Parcul Natural...
#PDL, #campanie, #taxa rea, #Parlamentul European , #europarlamentari PDL