PSD Bistrita-Nasaud a rupt protocolul cu PD-L

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 15:47
1576 citiri
PSD Bistrita-Nasaud a rupt protocolul cu PD-L
Foto: Gazeta de Bistrita

Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PSD Bistrita-Nasaud a decis, vineri, prin vot, sa rupa protocolul de colaborare semnat cu PD-L si sa nu mai respecte nici o intelegere privind impartirea functiilor de conducere in institutiile publice din judet.

Social-democratii sunt nemultumiti ca, din peste 17 milioane de lei, cat a impartit CJ Bistrita-Nasaud (condus de PDL), peste 10 milioane de lei au ajuns la cele 22 de primarii PDL, 3,42 milioane de lei la noua primarii PNL, 200.000 lei la singura primarie condusa de un membru PNG-CD, iar restul, de 3,68 milioane lei a fost impartiti de 33 de primarii PSD, cele mai multe dintre acestea fiind in incapacitate de plata.

Presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PSD, deputatul, a declarat Emil Radu Moldovan vineri, intr-o conferinta de presa, ca nu a reusit sub nicio forma sa ajunga la o intelegere cu liderul PDL, deputatul Ioan Oltean, privind Consiliul Judetean.

"Eu inteleg ca in guvernarea trecuta, cand noi aveam presedintele CJ, s-au mai dat bani in plus primarilor nostri, dar niciodata nu ne-am permis sa-i lasam pe ceilalti fara niciun leu, asa cum s-a intamplat acum. PDL a cumparat cu 3,4 milioane de lei voturile PNL si ma refer aici la banii pe care i-au primit primariile conduse de liberali ca sa voteze in defavoarea noastra. Ne-au platit astfel polite mai vechi, dar de aici pana a condamna mai mult de jumatate din populatia judetului la austeritate maxima e cale lunga", a declarat Moldovan.

"Atunci am convocat Biroul Permanent Judetean al PSD Bistrita-Nasaud si, cu unanimitate de voturi, am decis sa denuntam protocolul cu PDL la nivel judetean", a declarat Moldovan, care a informat imediat conducerea centrala a partidului.

Moldovan a mai afirmat ca, o data cu ruperea protocolului, nu mai este valabila regula potrivit careia cele doua formatiuni nu au voie sa se atace reciproc, asa incat va vorbi fara rezerve despre afacerile cu bani publici ale prefectului Cristian Florian (PDL).

In ceea ce priveste institutiile deconcertate, PSD va face nominalizari pentru toate acele functii de sefi de institutii care au ministri PSD.

"Daca la Ministerul Muncii am avut, pana acum, prin protol, doar doua functii, vom avea in total cinci. Si la Agricultura, la fel. Daca am avut la inceput cinci, vom avea de acum 11. Practic, ne revin 80% din institutiile deconcentrate din judet, iar PDL ramane cu 20%", a adaugat Moldovan.

Liderul PD-L Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, a spus ca a aflat doar din presa despre intentia PSD de a rupe protocolul. "Oricum, protocolul nu viza situatia de la Consiliul Judetean, ci numai deconcentratele. La CJ, noi am vrut sa mizam pe votul PSD, dar ei au vrut sa repecte o intelegere cu liberalii. Dupa ce liberalii i-au parasit, hop si PSD in pat cu noi", a declarat Ioan Oltean.

PSD si PDL Bistrita-Nasaud au semnat protocolul de colaborare in 28 ianuarie 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Emil Radu Moldovan, #protocol PSD PDL, #conducere institutii publice , #stiri PSD