Pacepa: Romania "promoveaza antiamericanismul"

Autor: Ana Ilie
Luni, 23 Martie 2009, ora 15:24
6236 citiri
Pacepa: Romania "promoveaza antiamericanismul"

Ion Mihai Pacepa, fostul sef adjunct al Departamentului de Informatii Externe a Romaniei comuniste, care a cerut azil politic in SUA in 1978, este de parere ca Romania, stat membru NATO, devine a doua tara fosta membra a blocului sovietic, dupa Rusia, care adopta sloganul KGB "America este dusmanul".

Pascepa se refera, intr-un lung articol publicat in Front Page Magazine la faptul ca Curtea Suprema de Justitie din Romania a refuzat sa ridice pedeapsa la moarte pronuntata in 1974 in cazul "cetateanului american Constantin Rauta".

Acest american "tradator" a "tradat" politia politica a Romaniei comuniste si a ajutat SUA sa invinga "raul sovietic", continua el.

Rauta este "un reputat om de stiinta NASA, care in ultimii 30 de ani a lucrat la proiecte aerospatiale americane importante precum HUBBLE, KOBE, EOS si LANDSAT" si a fost implicat in crearea diferitelor sisteme de aparare aeriana, contribuind la apararea SUA si a aliatilor sai din NATO.

"Romania care inca considera anticomunismul o crima este o tara membra NATO", continua Pacepa.

"Sistemul de justitie din Romania pare incapabil insa sa realizeze ca tara s-a integrat in NATO, cu toate ca stapanii sai, majoritatea fostii judecatori ai lui Ceausescu sau ofiterii acestuia din politia politica, Securitatea, sunt plimbati de soferii lor in limuzine importate din tari membre NATO.

In ultimii 5 ani, 6.284 de oameni care au fost condamnati de comunisti pentru ca au ajutat SUA si NATO sa demoleze imperiul sovietic au cerut sa le fie anulate sentintele, insa doar trei au reusit.

Peste 500.000 de patrioti ucisi sau terorizati de comunisti nu sunt inca reabilitati. In acelasi timp, mii de ofiteri ai Securitatii si sute de mii de informatori si colaboratori care au scris cea mai sangeroasa era din istoria Romaniei sunt inca invaluiti de un val de secrete".

"Romania post-Ceausescu s-a transformat surprinzator in multe privinte, insa ramane un stat politienesc-ca si Rusia, unde KGB-ul era un stat in stat si acum este statul".

"Calaii nu se incrimineaza intre ei. Pe 13 martie 2009, presa romana a anuntat ca justitia a refuzat sa-l puna sub acuzare pe seful politiei politice inetrne si externe a lui Ceausescu, Nicolae Plesita, cu toate ca exista dovezi nenumarate care dovedesc ca a fost un asasin brutal.

(...) Plesita este in libertate pentru ca si-a aparat tara impotriva Radioului Romania Libera, anticomunist, privit de justitia romana si astazi drept dusman.

Plesita continua sa primeasca o pensie substantiala din partea guvernului roman si da interviuri la Tv in care-i incita pe fostii sai subalterni sa-i asasineze pe tradatorii care au ajutat dusmanul - adica aliatii SUA si NATO".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ioan Mihai Pacepa , #America