Pactul cu diavolul in Parlament?

Autor:
Duminica, 01 Martie 2009, ora 23:15
4423 citiri
Pactul cu diavolul in Parlament?
Foto: experiencematters

Pasapoartele aducatoare de Apocalipsa au starnit panica si printre alesii cu frica de Dumnezeu, care s-au trezit, saptamana aceasta, in fata unei ordonante infierata cu numarul diavolului - infama HG 1566/2008.

In Romania anului 2009, cel aducator de grava criza economico-financiara, pasapoartele biometrice s-au lovit de opozitia unui grup de senatori care au invocat "acea cifra cu posibile efecte malefice".

Spre deosebire de parlamentari, Sfantul Sinod, calauzitor al fetelor bisericesti, a parut mai tolerant cu noile documente biometrice, pe baza carora romanii vor putea calatori in strainatate, in cazul in care Romania ar fi prima tara din UE care ar accepta lansarea lor.

Pana la urma, curentul care invoca numarul fiarei este restrans la un grup de preoti exaltati care au predicat in timpul slujbelor de duminica marcarea oamenilor ca animale si care s-au apucat sa stranga semnaturi pentru interzicerea noilor pasapoarte.

Biserica tremura, dar nu cedeaza

Iar daca fruntea Bisericii, institutie in care romanii isi pastreaza cea mai mare incredere, tolereaza noile documente biometrice, poate ca flacara ce ii mana in lupta pe exaltatii si extremistii religiosi se va stinge usor.

Problema este ca Biserica, desi una in toata sfiintenia ei, este o autoritate descentralizata, iar partile nu ajung in aceasta priviinta la un consens.

Daca nu functioneaza argumentul Apocalipsei dupa Ioan, atunci se invoca libertatile si drepturile romanului, atat de incercat de lumea de dupa granitele patriei.

Vocile de la Cluj, Alba, Crisana si Maramures spun ca sistemul de supraveghere pe care se bazeaza pasapoartele biometrice este un atentat la libertarea oamenilor si il compara cu tradarea secretului spovedaniei.

Mai mult, poporul roman, ca intreg, ar fi tratat ca o banda de infractori, am putea spune, de dragul polemicii, de-abia intorsi din Italia.

Cui ii e frica de bau bau?

Ce-i drept, teama de Big Brother este un argument puternic in fata romanilor, care nu au uitat inca decenii intregi de control al Securitatii. Romanul este dispus imediat sa creada ca cineva il urmareste si il persecuta.

Nu e mai putin adevarat ca Romania s-a grabit sa fie printre primele state din UE care vor sa introduca aceste noi pasapoarte, fara vreo dezbatere publica in acest sens. Iar pana la urma, se pare ca la noi nu se poate si cu piciorul in SUA si cu sufletul in Rai.

Introducerea pasapoartelor biometrice ar trebui sa ajute Romania sa fie introdusa in programul Visa Waiver pentru SUA, dar sa si grabeasca aderarea la spatiul Schengen.

Limitarea libertatii si controlul excesiv sunt explicate ca fiind spre binele comun. Spui da, daca te intreaba cineva, la pasaportul cu 666? Te duci sa vezi cascada Niagara si sa te bronzezi la neoanele din Las Vegas. Bonus ai Schengen.

Lucrare a necuratului sau nu, documentele au intrat in vigoare din prima luna a lui 2009 si contin un cip in care sunt stocate toate datele de identificare ale detinatorului mai mult sau mai putin pacatos.

Pentru occidentali pasapoartele biometrice nu sunt altceva decat un instrument de lupta impotriva terorismului. In Romania secolului XXI, exista totusi multe voci care spun ca Necuratul si-a bagat coada in treburile Parlamentului si a lasat ca mostenire cifra Fiarei, mazgalita pe biletul spre State.

Sa tina Binele sau Raul suprem de un cod de identificare? Sau in Romania chiar si asta se poate?

Elena Enache

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#pasapoarte biometrice Parlament, #pact diavol Parlament, #numarul fiarei pasaport , #parlament