Pamantul, amenintat de asteroizi

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 15:41
6361 citiri
Pamantul, amenintat de asteroizi

Expertii spatiali cer sa se ia masuri speciale dupa ce au ajuns la concluzia ca aproximativ 1.000 de asteroizi masivi trec prin apropierea Pamantului cu regularitate, fapt care ar putea cauza o catastrofa globala in orice moment.

Vreo 6.000 de obiecte cosmice circula in jurul planetei noastre au anuntat expertii in domeniu, site-ul Breibart.

Raportul "Amenintarea Asteroizilor: Un apel pentru un raspuns Global" a fost facut public in cadrul conferintei Asociatiei Exploratorilor Spatiali, de la Viena.

Aproape 1.000 dintre acesti asteroizi au un diametru de 150 de kilometri sau mai mult, ceea ce inseamna ca pot cauza pagube importante asupra suprafetei Pamantului.

Printre acestea se numara incendiile, tsunami-urile sau foametea. Aceasta organizatie are 320 de membri din 34 de tari si toti au fost in spatiu.

Cercetarea, raspandirea informatiilor si un sistem de aparare sunt masurile care trebuie luate ca un raspuns global asupra acestei probleme. Acest raport va fi analizat de comitetul Uniunii Europene in 2009.

I.U.

SUA avertizează Franța asupra amenințării cu atacuri teroriste. Noi alerte de securitate în vestul Europei
SUA avertizează Franța asupra amenințării cu atacuri teroriste. Noi alerte de securitate în vestul Europei
După atacul terorist din Rusia, ambasada SUA în Franța avertizează asupra unei amenințări mari de acte teroriste în această țară. Americanii au dat același avertisment cu câteva...
Avertisment privind terorismul în Europa
Avertisment privind terorismul în Europa
Îngrijorarea că teroriști islamiști ar putea încerca să comită un atentat în UE nu a apărut odată cu atentatul de la Moscova. Însă, până acum, numai Franța și-a ridicat nivelul de...
#asteroizi, #amenintare, #catastrofa, #globala, #avertisment , #ancheta