Patriarhul Daniel si Flutur s-au "batut" pe lumina

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 09:41
4965 citiri
Patriarhul Daniel si Flutur s-au "batut" pe lumina
Foto: Cotidianul

Patriarhia Romana si Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, s-au "batut" pentru lumina sfanta de la Ierusalim.

O delegatie a Patriarhiei, avandu-l in frunte pe episcopul Varsanufie Prahoveanul, a plecat sambata la Ierusalim cu misiunea de a aduce pentru prima oara in mod oficial lumina sfanta, care se aprinde in mod miraculos in Sambata Mare la Mormantul Sfant, la ora 14.00.

Parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a declarat pentru Cotidianul ca aceasta a fost dorinta Patriarhului Daniel. Delegatia oficiala s-a deplasat cu un avion charter, pe finantarea unui sponsor anonim.

In momentul aterizarii pe Aeroportul Otopeni a avionului, in jurul orei 20.00, reprezentantii episcopiilor din jumatatea de sud a tarii erau deja acolo pentru a prelua flacara sfanta.

Pentru a fi scutiti de chinul traficului rutier, preotii au cautat ajutorul Politiei Rutiere, dar au fost refuzati.

"Am primit o solicitare de la Patriarhie sa le punem la dispozitie insotitor, dar i-am refuzat. O fi ea lumina sfanta, dar legea nu imi da voie sa dau insotitor pentru lumina sfanta. Tot ce am putut sa fac a fost sa le asigur traversarea mai usoara a principalelor intersectii din orase", a declarat pentru Cotidianul comisarul-sef Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere.

O operatiune separata de misiunea organizata de Patriarhul Daniel a declansat arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen. Este vorba de ideea lui Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, care a strans si el bani, din sponsorizarile unor parlamentari din judet, pentru a inchiria un avion si a lua lumina de la Mormantul Sfant.

"Totul a costat 20.700 de euro, inclusiv Lampa lui David (felinarul special in care se transporta focul de la Ierusalim - n.r.). Am vrut sa fim primii care aduce Sfanta Lumina in Romania", a explicat Flutur.

Parintele Stoica insa a tinut sa precizeze ca lumina adusa de delegatia Patriarhiei este singura adusa in mod oficial, cea binecuvantata de IPS Pimen fiind neoficial introdusa in tara.

"Nu doresc sa comentez acest lucru. Noi am avut acordul IPS Pimen si am luat legatura cu Ambasada Romaniei din Israel. Tin sa va spun ca delegatia Bucovinei a fost prima care a fost primita de catre Patriarhul Ierusalimului, PF Teofil", a spus in replica Flutur.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#lumina Ierusalim, #Flutur Daniel lumina , #ancheta