Presa de azi: Huiduieli pentru Basescu si Udrea

Luni, 20 Iulie 2009, ora 07:31
3148 citiri
Presa de azi: Huiduieli pentru Basescu si Udrea

Viktor Orban, agent electoral pentru Basescu, titreaza Evenimentul Zilei in editia de luni. Fostul premier al Ungariei l-a "salvat" pe seful statului de autonomistii care-l huiduiau: "In Romania, vor fi doua tururi de scrutin... In al doilea tur, as vota cu Traian Basescu"

Autonomia de Caracal nu da bine in Secuime. Cel putin nu de la prima incercare. A simtit-o pe pilea lui presedintele Traian Basescu care s-a ales, sambata, cu cateva reprize de huiduieli cand le-a explicat participantilor la Scoala de vara Tusvanyos ca sustine autonomia "la Odorheiul Secuiesc precum la Tulcea si la Caracal".

Cand parea insa ca i-a pierdut electoral pe radicalii maghiari, avantajul a fost restabilit, la final, de unul dintre cele mai populare personaje in Secuime. Fostul premier al Ungariei, liderul FIDESZ, Viktor Orban, care i-a acordat votul sau simbolic la viitoarele alegeri prezidentiale.

"Din cate stiu, in Romania vor fi doua tururi de scrutin... In al doilea tur, as vota cu Traian Basescu", a raspuns, in fata miilor de autonomisti, unei intrebari adresate de EVZ - cu cine ar vota intre Kelemen Hunor, candidatul UDMR la prezidentiale, si Traian Basescu ?

Emil Boc, Traian Basescu si Elena Udrea, bai de multime cu ghinion, scrie si Gardianul. Sfarsitul saptamanii trecute nu a fost de bun-augur pentru principalii stalpi ai puterii portocalii. Obisnuiti cu baile de multime din ultimul timp, presedintele, premierul si ministrul Turismului au avut surpriza sa constate ca romanii nu ii mai iubesc la fel ca altadata.

Ba, din contra, cei trei au fost huiduiti la scena deschisa, premierul Emil Boc fiind cat pe-aci sa primeasca un ou in cap. Primul confruntat cu o astfel de situatie a fost Emil Boc, vineri, la Timisoara, unde numai fuga l-a scapat de un ou aruncat din multime. A fost apoi randul presedintelui Traian Basescu.

Desi a purtat o bundita secuiasca, el a fost huiduit minute in sir la Tusnad de etnicii maghiari. Nici ministrul Turismului, Elena Udrea, n-a scapat, aproximativ 7.000 de participanti la Festivalul de jazz de la Garana, huiduind-o in doua reprize. Adversarii politici n-au ratat sa comenteze evenimentele, liderul PSD, Viorel Hrebenciuc, afirmand ca, in cazul lui Traian Basescu, huiduielile au fost provocate.

Huiduieli pentru Basescu si Udrea, noteaza si Romania libera. La sfarsitul de saptamana canicular, presedintele Traian Basescu si ministrul Elena Udrea au fost intampinati cu huiduieli. La randul sau, premierul Emil Boc a "supravietuit" unui "atentat" cu oua.

Invitat sa participe la dezbaterile cu tema "Politicienii reformatori in Europa" de la Universitatea de Vara de la Tusnad, presedintele Traian Basescu a fost huiduit in momentul in care a afirmat ca nu poate fi de acord cu autonomia.

Totodata, seful statului a sustinut ca nu ar exista vreun politician roman care sa fie de acord cu autonomia si ca Articolul 1 din Constitutie nu permite acest lucru. In fluieraturile si huiduielile publicului, Basescu a repetat apasat ca va reciti articolul din Constitutie pana cand acestia vor "inceta".

Si ministrul Turismului, Elena Udrea, a fost huiduit la sfarsit de saptamana de cei prezenti in Poiana Lupului, unde s-a desfasurat cea de-a XIII-a editie a Festivalului International de Jazz de la Garana.

Ziua scrie despre Visul ungurilor, cosmarul romanilor. Marko Bela, presedintele UDMR, a aruncat, vineri seara, petarda regionalizarii si federalizarii Romaniei, care ar urma sa fie divizata intre provinciile sale istorice. Bela a facut aceasta declaratie la "Tabara de vara Tusvanyos", organizata de tinerii maghiari la Tusnad.

A doua zi, Traian Basescu, invitat si el la Tusnad, s-a prezentat imbracat cu o vesta secuiasca. El a declarat in huiduielile participantilor ca este de acord cu masuri de autonomie si descentralizare, dar numai daca ele sunt aplicate egal la "Odorhei si la Caracal".

Declaratiile incendiare ale lui Marko Bella despre federalizarea Romaniei si cele raspicate ale lui Basescu impotriva autonomiei ascund un razboi feroce pentru voturile maghiarilor la prezidentiale, dar si lupta pentru putere dintre unguri.

Basescu explica pentru Gandul de ce l-au huiduit autonomistii. Huiduit, fluierat si apostrofat sambata la Tusnad-Bai, presedintele Traian Basescu a incercat sa explice, intr-un dialog cu reprezentantul ziarului Gandul, semnificatia acestei ostilitati.

"Nu, nu, nu! Nu cred ca asta este caracteristica intalnirii de astazi!", a raspuns Basescu la intrebarea "cum apreciaza faptul ca presedintele statului roman este huiduit de cateva sute de cetateni romani in momentul in care le vorbeste despre Constitutia Romaniei".

De vina pentru huiduielile maghiarilor sunt... romanii: "Auzi, ma uitam cum relativ revoltat intrebai cum de au fluierat oamenii, uita-te cati romani isi injura presedintele la televizor!"

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Basescu Udrea huiduieli, #Traian Basescu Tusnad, #Basescu autonomisti , #stiri Traian Basescu