Presa internationala l-a luat in vizor pe "nazistul" Radu Mazare

Luni, 20 Iulie 2009, ora 23:34
10514 citiri
Presa internationala l-a luat in vizor pe "nazistul" Radu Mazare
Foto: Reuters

Desi s-a inspirat din filmul "Operatiunea Walkirie" atunci cand a imbracat uniforma de nazist la o parada de moda, liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a facut deliciul presei internationale, care s-a grabit sa noteze incidentul.

Printre primele cotidiene care au preluat mica "aventura" a James Bond-ului de la Marea Neagra este Haaretz, care scrie ca "primarul unui oras roman a scandalizat gruparile evreiesti si pro-democratice dupa ce a defilat impreuna cu fiul sau in uniforme germane din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, la o prezentare de moda".

Haaretz mentioneaza ca portul de uniforme naziste este interzis in Romania, care "a negat participarea la Holocaust pana in 2004, cand a recunoscut descoperirile unei comisii internationale, care a demonstrat ca autoritatile romane au omorat peste 380.000 de evrei din teritoriile de sub controlul sau".

Si Jerusalem Post descrie incidentul, preluand Reuters, si aducand aceleasi argumente si informatii ca si Haaretz.

Agentia bulgara Novinite nu mentioneaza implicarea Romaniei in Holocaust, dar informeaza ca "fapta lui Mazare a fost denuntata de mai multe organizatii ale societatii civile". Mai mult, arata ca autoritatile au fost somate sa inceapa urmarirea penala in cazul primarului de la Constanta.

Uniforma purtata de Mazare are ecouri si la Ankara, de unde Turkish Weekly transmite sotia aventurierului, ce-i drept doar in cateva randuri ...

Si presa britanica aminteste de pasul de mars al lui Mazare. Sky News publica un articol in care introduce atat o poza cu Mazare la prezentarea de moda, dar si una cu un mars al soldatilor nazisti, din 1940.

In imediata vecinatate a Marii Britanii, spaniolii tin si ei cont de incidentul de la Constanta. ABC preia constiincios aceleasi informatii din presa internationala, cu o singura adaugire: partidul politic din care face parte Radu Mazare - PSD.

De ce s-a sesizat presa internationala? Pentru ca dupa ce s-a afisat recent dansand samba si batand toba impreuna cu dansatoare braziliene, edilul de la Constanta, Radu Mazare, a aparut duminica, la o parada de moda, impreuna cu fiul sau, costumat in nazist.

In cadrul paradei de moda "Mamaia Milano Nights" din Piata Cazino din Mamaia, s-au prezentat costumatii din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Spectacolul, garnisit cu muzica, body-ballet si street dance, i-a avut ca protagonisti pe primarul Constantei si pe fiul sau, care au fost aplaudati de public.

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat ca s-a imbracat in uniforma de nazist fiind inspirat de filmul "Operatiunea Walkirie", unde personaj principal este un ofiter german care dorea "sa scape tara de un dictator nebun".

Rugat sa comenteze faptul ca un ONG a facut o sesizare la Procurorul General dupa ce s-a imbracat la o prezentare de moda in uniforma de nazist, Mazare a replicat: "Ce sa facem? La cate plangeri am eu, una in plus mai este o problema?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu Mazare nazist, #Mazare presa internationala, #Romania Holocaust Mazare , #PSD