Pretul biletelor RATB ar putea creste cu pana la 20%

Luni, 29 Iunie 2009, ora 17:43
1698 citiri
Pretul biletelor RATB ar putea creste cu pana la 20%
Foto: EVZ

Pretul biletelor si abonamentelor RATB va creste cu 10 - 20%, a declarat, luni, directorul regiei, Gheorghe Aron, care a precizat ca propunerea va fi inaintata CGMB.

Aron a precizat ca solicitarea regiei se bazeaza pe cresterea pretului combustibililor, dar si pe cel al pieselor necesare noilor vehicule din parcul RATB. Recent, RATB a finalizat achizitionarea a ultimelor vehicule din cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro comadate.

Pretul unui bilet pentru o cursa urbana a crescut, pe 31 ianuarie 2008, de la 1,1 lei la 1,3 lei. Pretul unui abonament nominal integral pe o linie a crescut cu 20%, de la 25 de lei la 30 de lei, cel pe doua linii cu 16,66%, de la 30 de lei la 35 de lei, iar un abonament lunar nominal intergral pe toate liniile s-a majorat cu 25 %, de la 40 de lei la 50 de lei.

De asemenea, Aron a precizat ca regia are in vedere achizitionarea de autovehicule de capacitate medie (mai mici ca cele existente) pentru transportul de noapte. "Inca analizam oportunitatea acestui transport, mai ales din punct de vedere al solicitarilor. Daca il vom face avem nevoie de autovehicule mai mici pentru ca noaptea cererea de transport e mai mica. Vom avea in vedere introducere acestor vehicule pe traseu intre orele 21 si 5", a precizat Aron.

Directorul RATB spune ca ar putea introduce vehicule mai mici inca de la ora 21, tinand cont de scaderea traficului spre seara. "In general numarul de calatorii a scazut, in acest an, cu 4-5 procente fata de aceesi perioada a anul trecut", a mai spus Aron.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#crestere preturi bilete, #pret bilete RATB, #Regia Autonoma Transport , #pret tigla