Produsele cosmetice contin substante nocive

Marti, 02 Septembrie 2008, ora 07:39
4264 citiri
Produsele cosmetice contin substante nocive

Exista foarte multe produse de infrumusetare care contin substante nocive ce afecteaza, pe termen lung, pielea dar si sanatatea.

Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie arata ca, in medie, o femeie foloseste zilnic cel putin 12 cosmetice si produse de ingrijire corporala, agreandu-si pielea cu 175 de chimicale.

Se pare ca cel mai daunator produs de frumusete semnalat de istorici este ceruzita, potrivit unui un top al ingredientelor ce trebuie evitate atunci cand va alegeti produsele de infrumusetare, publicat de revista Tabu.

Ceruzita a fost folosita de femeile din Europa secole de-a randul, si avea ca efect albirea tenului. Acesta era, de fapt, carbonat natural de plumb de culoare alba sau cenusie, foarte otravitor, care cauza inevitabil moartea.

Descrise frecvent ca derivate din nuca de cocos, sulfatul de sodiu lauryl si sulfatul de amoniu lauryl, se gasesc de obicei in sampon, pasta de dinti, demachiant, produse de igiena corporala sau spuma de baie.

Ele pot provoca iritatii severe ale pielii, sunt absorbite usor in corp si pot afecta creierul, inima, plamanii si ficatul, ceea ce poate conduce la posibile probleme de sanatate pe termen lung.

Totodata, methylul, propylul si butylul sunt conservanti care se folosesc pe scara larga in industria cosmetica, in deodorante, produse de ingrijire a pielii si chiar in produsele destinate copiilor.

Sunt insa cunoscuti ca fiind foarte nocivi, provoaca iritatii si reactii alergice. Intr-un studiu recent, cercetatorii britanici au descoperit o legatura puternica intre folosirea parabenilor si cresterea ratei de cancer de san la femei.

Prezent in multe dintre produsele de frumusete cum sunt cremele, dema-chiantele si alte cosmetice, propilene-glicolul poate cauza eruptii cutanate si dermatite de contact. S-a demonstrat ca poate afecta rinichii si ficatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când ești cu adevărat bătrân? Aceste răspunsuri te vor uimi
Când ești cu adevărat bătrân? Aceste răspunsuri te vor uimi
Care este vârstă la care poți fi considerat bătrân? Un experiment social a arătat că, cu cât o persoană este mai tânără, cu atât va considera că bătrânețea este la o vârstă mai...
De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
#produse cosmetice, #substante nocive, #sanatate , #sanatate