Profesorii cred ca tezele unice sunt inutile

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 17:46
2383 citiri
Profesorii cred ca tezele unice sunt inutile

Peste 66% dintre profesori cred ca rezultatele de la tezele unice, care se iau in calcul la admiterea in liceu, nu reflecta pregatirea elevilor.

Mai mult, profesorii considera ca exista multe nereguli la supravegherea examenului si la corectarea lucrarilor, dupa cum arata un sondaj al companiei de soft educational Intuitext citat de Newsin.

Majoritatea cadrelor didactice sustin, totodata, revenirea la examenul de admitere "clasic", organizat in fiecare liceu.

O alta problema invocata de profesori este faptul ca tezele unice perturba desfasurarea normala a orelor de curs, dupa cum considera 43% dintre respondenti. Iar asta in ciuda faptului ca tezelor unice le sunt dedicate doar patru zile pe an, pentru elevii de clasa a saptea, respectiv sase zile pe an, pentru cei de clasa a opta.

Pe de alta parte, potrivit aceluiasi studiu, 76% dintre cadrele didactice considera ca subiectele la teze au avut un grad mediu de dificultate si au corespuns standardelor actuale de evaluare.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, la audierea in fata comisiilor reunite ale Parlamentului, de dinainte de investire, ca sunt necesare modificari in privinta examenului de bacalaureat si ca tezele unice nu i se par potrivite pentru admiterea in liceu.

In prezent, tezele unice au pondere de 50% la calculul mediei pentru admiterea in liceu. Tot 50% conteaza media anilor de gimnaziu.

La sondajul Intuitext, realizat in perioada decembrie 2008 - ianuarie 2009, au participat 800 de cadre didactice.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#teze unice, #sondaj Intuitext, #examen admitere liceu , #invatamant