Proiectul Nabucco a fost semnat

Luni, 13 Iulie 2009, ora 13:33
1557 citiri
Proiectul Nabucco a fost semnat

Acordul pentru construirea conductei Nabucco a fost semnat, luni, la Ankara, de primul-ministru Emil Boc, de premierii Turciei, Ungariei, Austriei si Bulgariei, precum si de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Conducta este destinata transportului de gaze naturale in Europa, din Asia Centrala, ocolind teritoriul rus.

Premierul Emil Boc a declarat luni dimineata, inainte de a pleca la Ankara, ca Romania a ales sa participe la proiectul Nabucco pentru ca este extrem de important pentru securitatea energetica, dar este si unul viabil economic si mai putin costisitor, in comparatie cu alte proiecte.

"La acest proiect participa cinci tari: Turcia, Romania, Austria, Ungaria si Bulgaria. Proiectul Nabucco este un gazoduct cu o lungime de 3.296 de kilometri. Prin semnarea celor doua acte de astazi (luni n.red.) la Ankara, Romania isi exprima la cel mai inalt nivel sustinerea pentru Nabucco. El se desfasoara in regiunea Marii Caspice si Orientul Mijlociu si este un proiect european", a mai declarat premierul.

Emil Boc a spus ca este extrem de importanta securitatea energetica si din aceasta perspectiva Romania va participa la aceasta ceremonie de semnare.

"Trebuie sa ne diversificam sursele de transport, iar Nabucco este viabil economic, este eficient si mai putin costisitor. Sunt convins ca vor veni multi investitori si afaceristi", a mai declarat premierul.

Luni, la Ankara, in Turcia, dupa mai bine de sapte ani de la primul acord de cooperare, semnat la Viena, pentru infiintarea unui consortiu in vederea efectuarii unui studiu de fezabilitate pentru gazoductul Nabucco, reprezentantii statelor implicate in proiect au parafa un nou acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#acord Nabucco semnat, #gazoduct Romania Nabucco , #Romania