Mutatul impreuna - piatra de incercare sau binecuvantare?

Sambata, 29 Martie 2008, ora 23:00
5638 citiri
Mutatul impreuna - piatra de incercare sau binecuvantare?

In orice relatie intervin la un moment dat "pietrele de incercare". Pentru unii, atunci cand un cuplu "ajunge la treaba serioasa" inseamna doar sa cunosti parintii partenerului. Pentru altii, punctul critic se atinge atunci cand se pune problema mutatului impreuna.

50% dintre romani considera ca este mai bine ca doi tineri sa locuiasca o perioada impreuna inainte de casatorie, arata Barometrul de Opinie realizat de Fundatia Soros in 2007.

Daca pana acum cativa ani se spunea ca este imoral sa traiesti in concubinaj, perceptia romanilor s-a schimbat. Testul locuitului impreuna a devenit o etapa din viata.

Totusi, inainte de a face primul "mare pas" este bine sa luati in calcul argumentele pro si contra. Doar asa va puteti face o idee mai buna asupra a ce va asteapta.

Oricum va cunoasteti foarte bine, dar intimitatile care vi se vor dezvalui va vor arata ce puteti accepta pentru o perioada mai lunga de timp si ce nu. O relatie se termina mai usor decat o casnicie.

Compromisul pare sa fie cel mai important element. Daca situatia pluteste in incertitudine, trebuie sa aveti o discutie si sa descoperiti care sunt lucrurile care nu merg si cum pot fi ele reparate, in cazul in care se mai pot repara sau, daca nu, poate ca ar fi timpul sa va separati si sa cautati persoana potrivita.

Rutina este unul dintre principalii factori care duc la o despartire. Nu multi constientizeaza ca de fapt, acest stat impreuna ii va face sa se desparta. Statisticile au aratat ca un cuplu cu cat va locui mai mult impreuna cu atat isi vor dori mai putin sa se casatoreasca.

Barometrul de Opinie Publica realizat in 2007 de Fundatia Soros arata ca aproape doua treimi (62%) dintre romani au o relatie pe termen lung, pe care cei mai multi (56%) au oficializat-o prin casatorie, ceilalti (6%) preferand traiul in comun fara acte.

Pe de alta parte, daca intr-adevar iubesti pe cineva si esti total convins de faptul ca el/ea este cel alaturi de care iti doresti sa-ti petreci tot restul vietii, atunci nu mai ai nici un motiv sa nu va casatoriti si sa fiti alaturi la bine si la rau, cand va fi nevoie.

Pentru cei mai multi insa, sunt preferabile responsabilitatile pe termen scurt. Motivele? Frica de mariaj, de angajament fara cale de intoarcere. Toti traim cu teama ca intr-o zi iubirea se va destrama.

Astfel, traitul impreuna poate deveni unul dintre cei mai buni prieteni sau unul dintre cei mai mari dusmani.

Esecul in cazul mutatului impreuna se naste din discrepanta intre asteptarile ei, asteptarile lui si realitate. Daca ea spera ca veti sta sa va uitati la un film de dragoste, band vin la lumina lumanarilor in fiecare seara si el spera sa va uitati impreuna la meci mancand seminte.

In realitate, ajungeti sa va culcati amandoi, pentru ca sunteti prea obositi si nu mai aveti chef de nimic. Fara a incerca sa va imaginati cum ar putea sa fie, concentrati-va pe ceea ce face realitatea mai digerabila. Poate nu o sa faceti sex in fiecare dimineata si poate intr-o seara va veti uita si la meci, dar important este sa fiti fericiti, nu sa fie totul ca in filme.

Semnele clare care arată chiar din timpul nunții că o căsătorie nu va dura. Unul dintre ele implică tortul
Semnele clare care arată chiar din timpul nunții că o căsătorie nu va dura. Unul dintre ele implică tortul
Sezonul nunților se apropie. Dacă participi la astfel de evenimente în acest an, există câteva semne la care să fii atent pentru a determina dacă mariajul va dura, conform consilierului în...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#cuplu, #relatie, #pasiune, #mutat , #Bucuresti