Razbunarea varanilor

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 26 August 2009, ora 12:31
11407 citiri
Razbunarea varanilor

Scandalul Mircea Basescu si continuarea lui prin grija lui Sorin Rosca Stanescu par, din ce in ce mai mult, o operatiune a serviciilor secrete impotriva presedintelui Romaniei. Variantele sunt doua, dar duc in aceeasi directie.

Fie presedintele nu a fost informat de servicii ce invarte fratele sau tocmai pentru ca ele au pus la cale operatiunea, fie presedintele era la curent, a mizat pe fidelitatea si discretia serviciilor, iar acestea l-au tradat. Personal, dupa cum am mai spus, inclin spre prima varianta din cel putin doua motive:

1. Traian Basescu este un carnasier politic de mare anvergura, deloc strain el insusi de tradare atunci cand interesele i-au cerut-o (Petre Roman si Victor Ciorbea, cel putin, stiu exact despre ce vorbesc). Un astfel de om nu are incredere 100% in nimeni si nu se lasa la mana nimanui, mai ales in chestiuni de gravitate maxima.

2. Traian Basescu are suficienta inteligenta politica pentru a nu-si pune sub scaun, cu mana lui, o bomba atat de periculoasa pe plan intern in an electoral, dar si in plan extern, ca lider de tara NATO. Daca, sa zicem, totusi a riscat, are suficienta inteligenta pentru a nu pune la cale o operatiune atat de transparenta si direct incriminatoare pentru el.

Adica aceiasi oameni care il acuza pe presedinte ca ar fi vandut flota fara sa lase nicio urma il suspecteaza acum ca ar fi tolerat sau chiar pus la cale o operatiune atat de periculoasa in care toate firele, vizibile si din avion, duc direct la el. N-o fi aici o flotare logica?

Dar, indiferent care dintre ipoteze este cea adevarata, tradarea din interiorul serviciilor este foarte probabila.

Cine?

Daca ne uitam la actorii operatiunii, atat in firma cat si in chestiunea cu munitia, vom vedea ca aproape toti sunt oameni proveniti din serviciile secrete, cu relatii stranse in serviciile secrete ale armatei sau in lumea interlopa: Romeo Oita, presedintele Patronatului Serviciilor de Securitate, Cristian Geamanu, implicat in scandalul fratilor Camataru, Cornel Purcarea, locotenent colonel (r.) de contrainformatii militare, si, bomboana de pe coliva, Aurel Cazacu, fost sef al Romtehnica, presedinte Romarm, cercetat penal de DNA.

Si cine este varful de lance al dezvaluirilor? Un fost turnator al securitatii, Sorin Rosca Stanescu, om cu acces la interceptari secrete ale STS si sursa de intoxicari sistematice.

Sa nu uitam ca in urma cu putin timp tot el vestea, in rand cu Marian Vanghelie, arestarea de jurnalisti, politicieni si oameni de afaceri, in frunte cu bunul sau prieten Dinu Patriciu. Deja informatia referitoare la plecarea spre teroristi a munitiei descarcate de firma lui Mircea Basescu pare falsa. Munitia a fost filmata la Babeni, minus cantitatea deja distrusa in baza unui contract legal.

Teoretic, niciunul dintre acesti oameni nu mai lucreaza in servicii, practic insa, de acolo se iese doar cu picioarele inainte. Este apoi mai mult decat probabil ca ei sa-si fi pastrat relatii cu fostii colegi, subalterni si sefi, majoritatea, daca ne uitam la varsta, proveniti din securitatea ceausista. De ce n-ar lucra din nou cu/pentru ei in schimbul unor avantaje sau in urma unor santaje?

Cum?

Asadar Mircea Basescu si asociatii au pus de-o societate cu care intentionau sa deruleze contracte in domeniul militar, firma numita Defense, Security and Intelligence Co - Desintco SRL, sa se vada si din avion obiectul de activitate.

Si totusi, DGIA pretinde ca i-a scapat apartitia unei astfel de firme pentru ca aceasta nu a intrat in relatii cu MAPN.

Sa intelegem deci ca oamenii contrainformatiilor militare stau intr-un birou, pe care o scrie "verificari", la usa caruia bat, cu sapca in mana, cei care doresc sa lucreze cu armata: "Nu va suparati, in legatura cu verificarea am venit si eu, se poate?" Desigur, si porcul zboara!

Daca firma se numea sa zicem "La Gigi SRL", putea sa scape DGIA, insa cu un nume atat de explicit si nu chiar uzual in lumea afacerilor, ea nu putea trece neobservata. Ca dovada, ziaristii au descoperit-o, ce coincidenta!, la doar doua zile dupa apartitia in Registrul Comertului si inainte de a-si incepe practic activitatea.

De parca, zic si eu, cineva le-ar fi zis unde si ce sa caute, adica un nume de firma si unul de persoana sugestive si de pe Marte, ca sa nu le fie prea greu.

Asta nu inseamna ca agentii DGIA n-au avut informatia si n-au transmis-o, insa ea nu ajunge pana la ultima destinatie instantaneu, dupa cum sangele nu ajunge in inima direct din capilare. Informatiile se aduna, sunt sintetizate, trec de a un nivel la altul pana la destinatarul final.

Ea se poate bloca oriunde, in orice sertar, al oricarui potential participant la complot si/sau poate pleca catre presa din orice sertar unde a stationat.

Si, ca sa nu scape nici ultimului oligofren semnificatia scandalului, Aurel Cazacu se deconspira de buna voie si nesilit de nimeni, inca de la prima aparitie la TV, ca traficant de influenta, spunand ca rolul lui Mircea Basescu era sa deschida usa Cotrocenilor. Porcul nu numai ca zboara, ci si prinde viteza!

De ce?

Motivele pot fi multe, in orice caz, mai mult decat cele vizibile cu ochiul liber, dar unul sare in ochi. "Greii" de prin serviciile secrete romanesti se simt amenintati intr-unul dintre interesele lor vitale, cel financiar, de doua legi care ar urma sa apara cat de curand: noua lege a pensiilor care elimina pensiile speciale si legea care interzice cumulul pensie-salariu de la stat.

Sunt afectati exact varanii din servicii, oamenii care dupa un frumos traseu in securitatea lui Ceausescu au schimbat barca si acum se pregatesc pentru sau chiar traiesc deja o opulenta retragere cu pensii speciale de mii de euro, care de multe ori se adauga salariilor tot de mii de euro, pentru functia in care au fost sau vor fi reangajati in ziua imediat urmatoare pensionarii.

In favoarea acestei ipoteze pledeaza si momentul aparitiei scandalului.

Cand?

Daca ar fost vorba despre un scandal electoral, el ar fi izbucnit foarte aproape de alegeri, prin octombrie sau inceputul lui noiembrie, pentru a avea un impact cat mai mare. In plus, pana atunci, cine stie, firma lui Mircea Basescu poate facea si unele contracte cu armata asa ca intra in discutie si banul public.

Informatia a fost insa aruncata pe masa presei acum pentru ca se apropie sorocul legilor care ii intereseaza pe varani.

Dar tot acest probabil complot nu ar fi fost posibil fara lacomia si putina minte a lui Mircea Basescu. Cum o dam, cu sau fara stiinta lui Traian Basescu, fratele unui presedinte nu are ce sa caute in anturajul unor oameni cu trecut dubios, nu are de ce sa atinga macar un fir de munitie, nu are de ce sa faca afaceri cu statul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#servicii secrete Basescu, #servicii Basescu, #tradare Basescu, #afaceri arme Mircea Basescu , #stiri politice
Comentarii
Poza GELU FLOCEA
GELU FLOCEA
rank 5
Niciodata nu va fi bine atat timp cat nu vor fi scoase in afara legii,formatiunile mafiote PSD si PC.
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Aveti un fel total aparte de a privi lucrurile . Ma refer in special la presa .