Reportaj Ziare.com - Adopta un catel si schimbati-va viata! (galerie FOTO)

Duminica, 27 Ianuarie 2008, ora 16:00
2535 citiri
Reportaj Ziare.com - Adopta un catel si schimbati-va viata! (galerie FOTO)

Duminica dimineata am vizitat un adapost pentru animale din dorinta de a vedea cum am putea sa le ajutam pe necuvantatoare si pentru a afla cum este viata lor intr-un astfel de centru. Tinta noastra era adapostul Fundatiei Daisy Hope, aflat undeva la marginea hartii Bucurestiului: pe Drumul Sabareni, in continuarea Caii Giulesti.

Cu un autoturism, distanta dintre adapost si Piata Crangasi se parcurge in doar zece minute, insa cu transportul in comun ar dura ceva mai mult, luand autobuzul 162, de la piata mentionata anterior. Prietenii care m-au insotit au cumparat un sac consistent cu mancare solida pentru catei, ca prim gest de prietenie fata de necuvantatoare.

Inca de la intrarea in curte, am fost intampinati de gazde cu patru labute care ne miroseau curioase. La fel, si cei aflati in tarcuri ne priveau cu atentie si latrau pentru a iesi cat mai bine in evidenta. Am aflat ca patrupedele din centru au destine si destinatii variate.

Unii dintre catei sunt adoptati de bucuresteni, contra unei taxe de 100 de lei. Apoi, fundatia tine legatura cu proprietarul pentru a afla daca acesta se ingrijeste de animal. Alti caini au sansa unei vieti peste hotare, fiind adoptati de suedezi, de exemplu.

Am intrebat ce am putea face daca am dori sa ajutam, altfel decat prin adoptia unui animal, situatie in care se afla multi oameni cu putin timp liber. Pe langa strecurarea unor atentii financiare intr-un cont al fundatiei, putem adopta la distanta un catelus. Aceasta inseamna ca el ramane in adapost, este vizitat ocazional de "stapanul" sau, iar acesta trimite lunar o suma de bani, fixa, strict pentru ingrijirea patrupedului ales.

In sfarsit, o alta forma de implicare este chiar voluntariatul in cadrul fundatiei. Puteti ajuta la ingrijirea, la hranirea, la toaletarea cateilor care se afla in adapost.

Credem ca orice iubitor de animale care trece pragul unui adapost, indiferent in ce localitate se afla centrul, ramane marcat de privirea celor mai multe dintre patrupedele aflate in tarcuri. Un soi de speranta ca omul care se uita pret de o clipa catre EL, cainele, il va lua de acolo si ii va oferi dragoste.

Doamna Mirela Tutunaru, directorul administrativ al fundatiei, ne povestea ca sunt in adapost si caini ghinionisti care au deja ani buni de trai acolo. Chiar daca sunt hraniti, vaccinati si mangaiati, viata lor nu este deloc fericita: spatiul in care se invart este extrem de mic, iar dragostea de care au parte este cu portia.

Am aflat si de alte probleme ale centrelor de acest fel, insa este clar ca principala neliniste sta in fonduri, foarte putine, majoritatea de la sponsori. Primariile se implica rar, putin si aceasta in conditiile in care sunt primele chemate sa rezolva problema cainilor fara stapan.

Vom mai vizita adapostul la primavara pentru a vedea ce fac prietenii nostri cu patru labute. Va invitam sa vedeti cateva imagini din centru si sa va ganditi macar la varianta adoptiei la distanta pentru a face fericit un suflet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#caine, #adoptie, #maidanez , #Bucuresti