Revolutionarii, nemultumiti ca nu au primit despagubiri in dosarul Revolutiei

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 13:43
1785 citiri
Revolutionarii, nemultumiti ca nu au primit despagubiri in dosarul Revolutiei

Revolutionarii sunt nemultumiti ca, prin decizia de miercuri a Instantei Supreme, li s-au respins recursurile prin care au cerut daune materiale si morale in urma Revolutiei din Timisoara din 1989.

Presedintele Asociatiei 21 decembrie 1989, Teodor Maries, a facut apel la presedintele Romaniei, Traian Basescu, si la primul ministru Calin Popescu Tariceanu sa dea o dispozitie de urgenta prin care cei doi inculpati din dosarul Timisoara sa nu paraseasca tara, sa fie prinsi si incarcerati, informeaza NewsIn.

"Decizia de astazi de mentinere a pedepsei pentru cei doi inculpati este corecta, dar din punct de vedere al daunelor sentinta este injusta, iar unii revolutionari nici nu s-au auzit pe lista strigata in sala", a declarat Teodor Maries.

Recursurile depuse de generalii in rezerva Victor Stanculescu si Mihai Chitac, condamnati la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, au fost respinse miercuri de Inalta Curte prin decizie definitiva si irevocabila.

La termenul de pe 15 septembrie, avocatii generalilor in rezerva au cerut, in primul rand, achitarea lor, iar pe de alta parte, au solicitat magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (iCCJ) casarea sentintei anterioare din aprilie 2007 si restituirea dosarului la Parchet, pentru refacerea urmaririi penale.

Totodata, avocatii lui Stanculescu si Chitac au mai cerut completului de 9 judecatori ai instantei supreme trimiterea dosarului la rejudecare.

Revolutionarii aflati in sala s-au aratat indignati de pledoariile avocatilor si au intrerupt, de mai multe ori, sustinerile acestora, acuzandu-i ca mint si ca denatureaza adevarul istoric.

Concluzia avocatilor celor doi generali in rezerva a fost ca nimeni nu poate stabili cu adevarat ce s-a intamplat la Timisoara, in decembrie 1989.

Noi reguli privind reducerea poluării în UE. Cetățenii afectați de calitatea aerului vor putea fi despăgubiți
Noi reguli privind reducerea poluării în UE. Cetățenii afectați de calitatea aerului vor putea fi despăgubiți
Parlamentul European a adoptat miercuri, 24 aprilie, acordul politic provizoriu la care s-a ajuns cu ţările UE privind noi măsuri de îmbunătăţire a calităţii aerului în UE, astfel încât...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#revolutionari, #nemultumiti, #despagubiri , #frauda
Comentarii
N
Niky
rank 1
tara e condusa tot de mafiotii care l-au lichidat pe Ceausescu