Romanii au mai multa incredere in Isarescu decat in Basescu

Sambata, 25 Aprilie 2009, ora 15:39
2379 citiri
Romanii au mai multa incredere in Isarescu decat in Basescu

Romanii au mai multa incredere in guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, decat in presedintele Traian Basescu, potrivit unui sondaj realizat de CCSB (Compania de Cercetare Sociologica si Branding).

Potrivit cercetarii remise, sambata, Ziare.com, Mugur Isarescu se claseaza pe locul intai in ceea ce priveste credibilitatea in randul romanilor - 56% dintre acestia declarand ca au incredere in el.

Pe locul al doilea in topul increderii se afla primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cu 52 de procente, urmat de finantatorul Stelei, Gigi Becali, caruia patimile arestului i-au adus tot un procent de 52% din increderea compatriotilor sai.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si premierul Emil Boc ocupa locurile patru si cinci in topul celor mai credibile persoane publice, insa Boc pe patru si Basescu pe cinci, cu 42%, respectiv 40%.

Alti romani demni de incredere sunt Crin Antonescu, Teodor Melescanu, Cristian Popescu Piedone, Regele Mihai I al Romaniei, Cristian Diaconescu, Elena Udrea, Mircea Geoana si Monica Macovei.

Basescu ramane favorit la prezidentiale

In legatura cu prezidentialele, favoritul ramane Traian Basescu, pe care l-ar vota 38% dintre romani daca duminica viitoare ar avea loc alegerile, urmat de Mircea Geoana, cu 12%, la egalitate cu Crin Antonescu.

Pe locul trei se situeaza Gigi Becali, cu 10%, urmat de principele Radu, cu 9%, si de Corneliu Vadim Tudor, cu 8%. Adrian Nastase este dorit ca presedinte de 3% dintre romani, iar Sorin Oprescu de 1%, se arata in sondaj spontan.

In sondajul realizat din raspunsurile valide, Traian Basescu ar fi votat ca presedinte de 41% dintre romani, Mircea Geoana de 21%, Crin Antonescu de 18%, principele Radu de 10%, Corneliu Vadim Tudor de 9% si Marko Bela de 1%.

In turul doi, romanii ii vad pe Traian Basescu cu 55% si pe Mircea Geoana cu 45%, pe Traian Basescu cu 55% si pe Crin Antonescu cu 45%, pe Traian Basescu cu 65% si pe principele Radu Duda cu 35%.

Chestionati in ce masura sunt de acord cu coalitia politica dintre PD-L si Alianta PSD-PC pentru formarea guvernului, 32% dintre romani s-au declarat imporiva, 47% pro, iar unui procent de 21% dintre romani le este indiferent.

Votul la europarlamentare

La intrebarea "Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, dvs. cu ce partid sau candidat independent ati vota?", 31% au raspuns PD-L, 30% PSD+PC, 16% PNL, 8% PRM, 8% Elena Basescu si 5% UDMR.

O alta intrebare din cadrul sondajului se refera la participarea la vot. Asadar, din procentul de 85% dintre romani cu drept de vot care sunt in tara, 31% au declarat ca vor merge la vot, in timp ce 54% au spus ca nu-si vor exercita acest drept.

Sondajul a fost realizat in perioada 18-22 aprilie, pe un esantion de 1087 persoane, populatia adulta, neinstitutionalizata a Romaniei. Marja de eroare este de +/-3%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu presedinte Antonescu, #Isarescu Boc, #prezenta vot alianta , #presedinte