Romanii trebuie sa inteleaga ca UE nu inseamna doar fonduri europene

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 10:10
1560 citiri
Romanii trebuie sa inteleaga ca UE nu inseamna doar fonduri europene

Mentalitatea ca Uniunea Europeana inseamna doar a primi bani si a nu face nimic trebuie sa se schimbe in Romania, a declarat secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez-Isturiz.

Despre clasa politica romaneasca, europarlamentarul spaniol, care a vizitat des Romania in ultimii ani, spune ca "politicienii nu vin de pe alta planeta, ci tot din societatea unde traiesc".

Lopez-Isturiz a declarat pentru NewsIn ca "multe lucruri trebuie sa se schimbe in Romania", mai ales perceptia despre fondurile europene.

"Am impresia ca unele societati din Est cred ca este vorba doar de a primi bani si a nu face nimic. Aceasta este o mentalitate care trebuie sa se schimbe", considera secretarul general al PPE, partid-umbrela pentru toate formatiunile de centru-dreapta din Europa, inclusiv PD-L si UDMR.

Intrebat cum vede obiectivul de guvernare al PD-L-PSD de a atrage cat mai multe fonduri europene, politicianul spaniol a spus ca "sunt planuri populare", dar care trebuie insotite si de masuri nepopulare care sa reformeze structural societatea, asa cum a fost cazul in tara sa.

"In Spania, guvernele, atat cele de dreapta, cat si cele de stanga, au fost nevoite sa ia masuri foarte nepopulare - inghetarea salariilor din administratia publica, reconversia industriei, transformarea agriculturii. Dar societatea a inteles ca acela era pasul necesar pentru ca apoi sa fim lideri in Uniunea Europeana", a explicat Lopez-Isturiz.

Pe de alta parte, politicianul spaniol recunoaste ca la Bruxelles, Romania si Bulgaria sunt tratate diferit fata de celelalte state membre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#romani mentalitate UE, #fonduri europene mentalitate , #fonduri europene