SPP isi face sediu cu opt cladiri si biserica, vis-a-vis de Cotroceni

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 08:35
4792 citiri
SPP isi face sediu cu opt cladiri si biserica, vis-a-vis de Cotroceni

In plina criza financiara, Serviciul de Protectie si Paza (SPP) isi construieste, peste drum de Cotroceni, un sediu format din opt corpuri plus o biserica.

Pe terenul cu o suprafata de 20.331 de metri patrati, preluat gratuit, in 2004, de la Ministerul Apararii, printr-o hotarare de guvern, SPP vrea sa construiasca opt cladiri: un corp principal, o sala de antrenament prevazuta cu poligon subteran de trageri, un centru de pregatire, o biserica si diverse anexe tehnice, informeaza Cotidianul.

SPP vrea sa isi construiasca un sediu nou pentru ca actuala cladire in care functioneaza este de fapt a Parlamentului.

La sfarsitul lunii trecute, presedintele Senatului, Mircea Geoana, ii solicita oficial si imperativ prim-ministrului Emil Boc sa gaseasca un nou sediu pentru SPP.

Asta pentru ca, spunea Geoana, actualul spatiu pe care il ocupa Serviciul de Protectie si Paza in Palatul Parlamentului ar trebui folosit de Senat.

Insa, construirea noului sediu al SPP va scoate, in plina criza financiara, din buzunarul contribuabilului roman peste 31 de milioane de euro. In acest an, de la bugetul de stat au fost alocate deja aproximativ sapte milioane de euro, adica 30 de milioane de lei noi pentru acest nou sediu, iar firmei care a castigat licitatia i s-a comunicat ca va primi mai multi bani la rectificarea bugetara.

De mentionat este faptul ca suma a fost alocata intr-un moment in care, de la seful statului pana la cel mai mic dintre demnitari, se vorbeste doar despre masuri de austeritate bugetara.

Dezvoltatorii imobiliari spun ca acesti bani ar fi ajuns pentru constructii serioase. Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO, spune ca la jumatate din suma alocata pentru noul sediu al SPP ar fi construit un sediu de universitate, pe o suprafata de 14.000 de metri patrati, sub forma unei cladiri de tip parter plus sase etaje.

La randul sau, Ion Radu Zilisteanu, presedintele companiei Inter Media, fost lider al ARAI, a explicat ca ar fi ridicat, cu cele 31 de milioane de euro, peste 500 de apartamente dispuse in zece blocuri.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sediu nou SPP, #cladire, #biserica SPP, #Cotroceni , #ancheta