Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Schimbarile climatice obliga UE sa ia masuri

Marti, 05 August 2008, ora 11:59
1093 citiri
Schimbarile climatice obliga UE sa ia masuri

Uniunea Europeana a dat startul consultarilor publice pe tema strategiei in cadrul negocierilor internationale pentru adoptarea unui nou acord global de combatere a schimbarilor climatice.

Comisia Europena a publicat o serie de 14 intrebari la care organizatiile si persoanele interesate pot raspunde, exprimandu-si astfel punctul de vedere in ce priveste pasii care trebuie luati in lupta impotriva schimbarilor climatice, scrie Green Report in pagina electronica.

Printre cele 14 puncte se numara cat ar trebui sa faca tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare pentru reducerea emisiilor, cum ar trebui tarilor bogate sa le ajute pe cele in curs de dezvoltare sa se adapteze si cum ar trebui sa fie oprita transferarea industriei grele din Europa in tari cu reguli mai putin stricte in ce priveste reducerea emisiilor.

Actualul document international de combatere a schimbarilor climatice, Protocolul de la Kyoto, expira in 2012. Natiunile lumii dezbat, in prezent, un document care sa-l inlocuiasca, punctul culminant fiind programat pentru sfarsitul anului 2009, la Copenhaga.

UE a promis deja reducerea emisiilor cu 20% pana in 2020 fata de nivelul din 1990. Consultarile online vor avea loc pana pe 29 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mierea va avea etichetă pe care se va preciza proporția provenienței din fiecare țară, arată cele mai recente măsuri UE
Mierea va avea etichetă pe care se va preciza proporția provenienței din fiecare țară, arată cele mai recente măsuri UE
Parlamentul European a votat miercuri seara în favoarea unor măsuri care să faciliteze identificarea originii mierii, informează dpa. Cu 603 voturi pentru, 9 împotrivă şi 10 abţineri,...
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#Uniunea Europeana, #masuri, #schimbari, #climatic, #tara, #emisie, #consultari , #stiri externe