Sefii ANI: Suplimentarea bugetului, insuficienta pentru dotare

Miercuri, 16 Iulie 2008, ora 20:58
1334 citiri
Sefii ANI: Suplimentarea bugetului, insuficienta pentru dotare

Banii alocati la rectificarea bugetului Agentiei Nationale de Integritate, trei milioane de lei, nu sunt suficienti printru o dotare corespunzatoare, considera secretarul general al ANI, care a declarat ca are nevoie de trei ori mai multe fonduri.

Potrivit secretarului general al ANI, Horia Georgescu, institutia a trimis saptamana trecuta o adresa oficiala Ministerului de Finante (MEF), prin care a precizat ca, pentru o dotare corespunzatoare, institutia are nevoie de trei milioane de euro (aproximativ zece milioane de lei), transmite NewsIn.

Oficialul a declarat ca reprezentantii MEF nu au dat un raspuns oficial. Cele trei milioane de lei acordate la rectificarea bugetara reprezinta aproximativ 830.000 de euro.

"Suplimentarea acordata la rectificare este binevenita, insa necesitatile reale ale Agentiei sunt de cinci milioane de euro. Cu cele trei milioane de euro, solicitate de ANI, se putea asigura o dotare corespunzatoare", a declarat secretarul general al instutiei.

ANI a cerut suplimentarea bugetului inca din luna martie, insa intocmirea si adoptarea actului normativ privind suplimentarea fondurilor a fost amanata de Guvern, care fie invoca lipsa banilor, fie cerea Agentiei, in mod repetat, sa justifice "detaliat" de ce are nevoie de bani in plus.

Bugetul alocat Agentiei de Integritate prin legea bugetului pe anul 2008 este de doua milioane de euro. Din acesti bani, reprezentantii ANI au reamenajat si au dotat cu mobilier si logistica sediul institutiei din B-dul Lascar Catargiu si trebuie sa plateasca salariile celor aproximativ 100 de angajati.

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#buget, #suplimentare, #ani, #dotare, #insuficient , #frauda