Servicii sexuale pentru mancare

Marti, 05 August 2008, ora 11:59
2013 citiri
Servicii sexuale pentru mancare

Majorarea preturilor la alimente, in intreaga lume, obliga femeile sarace sa ofere servicii sexuale in schimbul unor alimente, crescand riscul de noi infectii SIDA, au declarat, ieri, oficialii ONU, citati de Reuters.

Exista cazuri de femei, in Pacific sau Kenya, fortate sa-si vanda trupul in schimbul hranei, au precizat delegatii la o conferinta despre SIDA, care a avut loc in Mexic. Acestia s-au declarat mai ales ingrijorati de aparitia unei pandemii.

Cresterea preturilor la alimente, cererea tot mai mare de cereale din Asia, seceta si speculatiile pietei au dus la cresterea numarului de persoane afectate de foamete: cu peste 50 de milioane mai mult decat in anul precedent, au precizat Natiunile Unite.

"Aceste realitati duc la diverse reactii, una dintre acestea fiind aceea ca femeile, pentru a-si putea hrani copiii, tranzactioneaza servicii sexuale", a spus Stuart Gillespie, de la Institutul de Cercetari privind Politica Alimentara.

Mai mult, "studii recente ralizate in Botswana, Malawi, Zambia, Tanzania, Swaziland au aratat o legatura intre insecuritatea alimentara acuta si tranzactiile sexuale neprotejate", a adaugat el. Conform sursei, pescuitul in exces din Pacific, Kenya sau Lacul Victoria a fortat femeile care pescuiau in aceasta zona sa-si abandoneze barcile mici si sa se alature ambarcatiunilor mai mari, unde pot tranzactiona servicii sexuale in schimbul hranei.

Expertii guvernamentali sau medicali, prezenti la conferinta din Mexic, au mai precizat ca malnutritia creste riscurile pentru persoanele care sunt, deja, infectate cu HIV.

Medicamentele pentru HIV pot afecta stomacul daca sunt administrate fara hrana, iar pacientii infectati, mai ales daca sunt bolnavi si de tuberculoza, necesita o hrana mai bogata in nutrienti si calorii. In lipsa unei alimentatii adecvate, bolnavii au mai multe sanse sa-si piarda viata, crede Martin Bloem, nutritionist sef la World Food Program.

"Trebuie sa fim foarte atenti. Suntem in situatia in care cresterea preturilor la petrol, la alimente duce si la cresterea numarului de cazuri de SIDA", a atentionat Kevin De Cock, director in cadrul unui program anti-SIDA, apartinind Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Virusul imunodeficientei umane a infectat 33 de milioane de persoane la nivel global, jumatate dintre victime fiind femei. Doua milioane de persoane mor anual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Nutriționista Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe Facebook, care sunt alimentele care trebuie evitate de persoanele care țin post pentru a nu se îngrășa. Ea subliniază că rolul...
Avertismentul unui medic: De ce mâncatul a devenit pentru mulţi o metodă de evadare şi relaxare
Avertismentul unui medic: De ce mâncatul a devenit pentru mulţi o metodă de evadare şi relaxare
Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi, a declarat medicul psihiatru Petronela Nechita. Este esenţial să subliniem, spune aceasta, că, pe...
#servicii, #sexuale, #alimente , #stiri externe