Sorin Oprescu: Blaga si Mitrea si-au impartit Capitala pe un servetel (VIDEO)

Marti, 10 Iunie 2008, ora 11:16
3737 citiri
Sorin Oprescu: Blaga si Mitrea si-au impartit Capitala pe un servetel (VIDEO)

Sorin Oprescu a denuntat intelegeri la inalt nivel intre PSD si PD-L, pentru rezultatul alegerilor din 15 iunie.

"Vasile Blaga si Miron Mitrea si-au impartit sectoarele Capitalei, ca la Yalta, pe un servetel. ...Dar nu m-au invins pe mine, ci au ingenuncheat bucurestenii", a spus, marti, candidatul independent la Primaria Capitalei, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul de campanie.

Sorin Oprescu a sustinut ca seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, si candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, s-au intalnit intr-un restaurant din Bucuresti, pentru a hotari soarta alegerilor locale din Capitala:

"S-a inregistrat un record in Bucuresti, la sfarsitul acestei saptamani. Nu e vorba de un parc, nici de fluenta in trafic, ci de cel mai mare restaurant din lume, in care incap 300.000 de oameni.

In acest weekend, cei 300.000 au fost inghesuiti pentru a-i servi lui Blaga si Mitrea.

Cei doi au pretins ca vin la masa cu 150.000 de oameni fiecare. Blaga si Mitrea au stabilit, la un fel de Yalta, pe un servetel de restaurant, soarta bucurestenilor, si si-au impartit sectoarele: Uite, draga, asta e al tau, bine, ma Vasile, dar vreau si eu ceva in schimb".

Candidatul independent crede ca intelegerea dintre Vasile Blaga si Miron Mitrea este o Miorita contemporana, comparandu-si soarta cu cea a ciobanului caruia i se anunta sfarsitul:

"Harta solutiilor lui Blaga si Mitrea, asta se intampla in spatele usilor inchise, astea sunt solutiile lui Blaga si Videanu care spera inca 4 ani, dupa 8 ani in care s-au suit cu cizmele pe Bucuresti.

S-a negociat capul lui Oprescu. Nu m-ar fi deranjat sa se faca un aranjament mioritic in care sa fiu invins in batalia pentru Capitala. Furat da, invins nu. Am in spate simpatia si votul bucurestenilor.

In loc de obisnuitul joc politic "Lasa-ma sa te las", in care deciziile oamenilor publici nu au nicio semnificatie pentru cetatean, Blaga si Mitrea joaca astazi jocul "Nu ma lasa sa nu te las!", joc cu profunde semnificatii pentru bucuresteni, in general, si membrii PD-L si PSD, in special.

Ce s-a negociat nu e infrangerea mea, ci ingenuncherea bucurestenilor care au crezut in partidele lor si in liderii lor".

Sorin Oprescu l-a acuzat pe Vasile Blaga ca ii minte pe alegatorii bucuresteni:

"Blaga nu numai ca-i minte pe bucuresteni, ci isi minte si propriul electorat, cei 160.000 de oameni care l-au votat.

Blaga e Videanu si Videanu e Blaga si acest grup il are suporter pe Mitrea, iar Boc nu e decat el insusi, care stie ca e folosit si atunci nu mai merita mila mea.

Boc vine si repeta ca PSD intra pe usa din dos in administratie, dupa ce Blaga si Mitrea si-au impartit Bucurestiul."

"Eu nu sunt calul nimanui si nici buldogul priponit la interesul nimanui", a mai repetat candidatul independent.

In final, Sorin Oprescu a facut un apel la participarea la vot a bucurestenilor, pentru ca a nu-i lasa pe altii sa faca jocurile:

"Daca veti merge duminica la plaja, veti gasi soarta Bucurestiului decisa de altii".

Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#alegeri, #Primaria Capitalei, #Sorin Oprescu , #PSD