Sorin Oprescu, revolutionar cu acte

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 22:30
5625 citiri
Sorin Oprescu, revolutionar cu acte

Sorin Oprescu, candidatul independent la Primaria Capitalei, este revolutionar cu acte inca din 1997. Informatia iese la iveala cu doar doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor pentru Primaria Capitalei. Potrivit documentelor, Sorin Oprescu a obtinut titlul de revolutionar la sapte ani dupa evenimentele din decembrie 1989.

Povestea acelor zile este descrisa chiar de Oprescu in memoriul trimis pentru obtinerea titlului de luptator. "In dupa-amiaza zilei de 21.12.1989, in urma aflarii evenimentelor din Capitala, am venit de urgenta la locul de munca in calitate de chirurg, asistent universitar in Clinica de Chirurgie II, unde am ramas pana dupa 28.12.1989", povesteste Oprescu, citat de Cotidianul.

Doctorul Oprescu invoca trei motive pentru a demonstra ca este indreptatit sa primeasca titlul de Luptator remarcat prin fapte deosebite. Primul il reprezinta faptul ca a facut parte din echipele operatorii a celor peste 350 de pacienti cu probleme chirurgicale la Revolutie.

Al doilea motiv este participarea lui Oprescu la asigurarea securitatii spitalului, "aflat sub focul unor tragatori necunoscuti, din cladirea in constructie a Casei Radio".

Nu in ultimul rand, Oprescu ar fi ajutat la "aprovizionarea spitalului si la verificarea chimico-biologica a apei si igienei".

Printre cei mai importanti martori ai actiunilor revolutionarului Oprescu sunt adusi doi revolutionari de vaza: Petre Constantin si Constantin "Bebe" Ivanovici. Ultimul a fost implicat ulterior intr-un scandal cu titluri false de revolutionar.

Alti martori care au atestat faptul ca doctorul Oprescu merita titlul la care aspira sunt colegii sai de la spital. Radulescu Mariana, Basca Pantu Horia, Vosnesenki Mihail, Constantinescu Matild, Ghiliftoiu Maria, Savlovschi Costel sunt cei care au atestat veridicitatea actiunilor revolutionare ale doctorului Oprescu.

Interesant este faptul ca toti martorii au primit acelasi titlu de revolutionar in aceeasi zi cu Sorin Oprescu. Toti, la randul lor, au fost recomandati de aceeasi asociatie din Brasov care l-a recomandat si pe Oprescu. Sorin Oprescu si-a innoit certificatul care atesta calitatea sa Luptator remarcat prin fapte deosebite in anul 2005.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Sănătății: ”Ar trebui făcută o declarație pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituțiile publice că nu direcționează pacienți”
Ministrul Sănătății: ”Ar trebui făcută o declarație pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituțiile publice că nu direcționează pacienți”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, 18 aprilie, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#Sorin Oprescu, #medici, #revolutionar, #martori, #1997, #Petre Constantin, #Constantin Bebe Ivanovici , #stiri Sorin Oprescu