Soros: Criza va atinge apogeul in urmatoarele doua luni

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 22:07
5296 citiri
Soros: Criza va atinge apogeul in urmatoarele doua luni

Actuala criza financiara a depasit limitele celor mai mai pesimiste scenarii, sustine George Soros, care a anticipat deja ca economia mondiala se va confrunta cu cea mai mare criza din 1930 incoace.

In acceptiunea multimilionarul american, apogeul crizei va fi atins in urmatoarele doua luni, aceasta urmand sa se stinga destul de greu, abia dupa ce vitoarea administratie Obama va interveni mai "eficient", informeaza Der Spigel.

"Pietele financiare se afla sub o mare presiune din cauza lipsei unei coordonari eficiente in aceasta perioada de tranzitie. In urmatoarele doua luni se va atinge apogeul dezastrului.

Apoi vom asista la cateva initiative si interventii din partea noii administratii de la Washington, conduse de Obama. De succesul viitoarelor actiuni va depinde cat de mult va mai dura aceasta criza", este de parere omul de afaceri de origine maghiara.

In acelasi timp, George Soros considera ca administratia Obama trebuie sa adopte, in plus fata de cele 700 miliarde de dolari alocati deja pentru salvarea economiei SUA, si un pachet extins de stimulente financiare, mai ales la nivelul autoritatilor locale, pentru ca acestea sa poata mentine o buna gestionare a bugetelor, desi, constitutional, nu li se permite acest lucru.

"Pentru ca acest lucru sa se intample, este nevoie ca guvernul federal sa injecteze sute de miliarde de dolari. Totodata, banii trebuie redirectionati si catre programe de infrastructura. In total, costul final s-ar situa undeva in jurul a 300-600 de miliarde de dolari" - a explicat Soros in interviul acordat publicatiei germane.

Soros nu a exclus nici posibilitatea ca, in viitorul apropiat, sa existe si alte falimente in sistemul bancar american, acesta subliniind faptul ca "Citi Bank, una dintre cele mai mari banci din lume, se afla in centrul atentiei".

Acesta a facut si o scurta precizare cu privire la necesitatea existentei si pe viitor a fondurilor de hedging.

"Cred ca fondurile de hedging reprezinta un mod eficient de a gestiona banii, dar trebuie sa vedem clar care sunt riscurile. Aceste fonduri utilizeaza credite, iar creditele sunt o sursa de instabilitate. In concluzie, consider ca toate tranzactiile care implica credite ar trebui sa fie reglementata".

In ceea ce priveste relatiile economice internationale ale SUA, George Soros si-a exprimat speranta ca nou presedinte ales, Barack Obama, va fi suficient de intelept sa colaboreze cu China.

"Daca va alege varianta sa rezolve de unul singur aceasta criza, atunci ne vom adanci intr-o prapastie economica la nivel mondial, pentru ca America nu este in pozitia de a putea aduna singura cu farasul mizeria pe care ea insasi a facut-o", a precizat reputatul om de afaceri in finalul interviului.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#George Soros, #apogeu criza, #interviu , #stiri economice
Comentarii
H
http://saccsiv.weblog.ro/2008-09-27/534502/Criza-financiara-din-SUA-%2C-etapa-principa---.html
rank 1
Criza financiara din SUA , etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE