Spaniolii despre Romania: tara murdara, cu vampiri si oameni muncitori

Joi, 05 Iunie 2008, ora 14:44
7060 citiri
Spaniolii despre Romania: tara murdara, cu vampiri si oameni muncitori

Spaniolii cred ca imigrantii romani sunt muncitori, dar cred ca au legatura cu delincventa, asociind Romania in principal cu saracia si mizeria, Transilvania, Dracula si vampiri.

Potrivit unui studiu sociologic "Imaginea Romaniei in Spania" realizat de Mercury Research in parteneriat OpiPublic Data Sampling, din Spania, la cererea Agentiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG), rezulta ca imigrantii romani atrag preponderent opinii negative si un grad de toleranta relativ scazut, proximitatea imigrantilor romani induce o perceptie pozitiva asupra acestora din partea cetatenilor spanioli, informeaza Adevarul, in editia online.

Atat cei care sustin ca au stat de vorba vreodata cu un imigrant roman, cat si cei care au colegi imigranti romani declara in mai mare masura decat cei care nu au avut astfel de contacte ca au o parere pozitiva despre imigrantii romani.

Spaniolii din zona centrala, unde se afla cea mai consistenta comunitate romaneasca din Spania, au si ei o parere mai buna despre imigrantii romani decat cei din zona de Nord si Nord-Vest unde se afla cei mai putini imigranti romani.

Totusi, primul lucru cu care spaniolii asociaza Romania in mod spontan este saracia si mizeria (21%). Urmeaza delincventa (9%), rromii (5%) si faptul ca Romania este o tara cu dificultati economice, fara locuri de munca (5%). In jur de 4% dintre spanioli asociaza spontan Romania cu Dracula, Transilvania si vampirii.

Cea mai frecventa asociere facuta in mod spontan este aceea cu delincventa (17%). Romanii mai sunt asociati spontan cu: saracia (10%), cu oameni muncitori (10%) si oameni in cautarea unei vieti mai bune (6%).

Populatia tinta a studiului a fost reprezentata de cetateni spanioli cu varsta de 18 ani sau peste, rezidenti in Peninsula Iberica si Insulele Baleare.

Esantionul este reprezentativ pentru populatia tinta cu o eroare tolerata de +/-3%, la o probabilitate de 95%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine e românul care marchează gol după gol în străinătate
Cine e românul care marchează gol după gol în străinătate
Atacantul român Andrei Ciolacu a marcat un gol pentru Birkirkara, care a învins-o pe Gudja cu scorul de 2-0 (1-0), duminică, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 23-a a campionatului...
Furia unui român după ce a primit nota de plată la restaurant: "Să ameninț cu poliția și să iasă panaramă?"
Furia unui român după ce a primit nota de plată la restaurant: "Să ameninț cu poliția și să iasă panaramă?"
Scumpirile din ultima perioadă i-au determinat pe români să fie mai atenți la cheltuieli și să renunțe la micile plăceri. Mulți ocolesc restaurantele, iar cei care merg în continuare sunt...
#Spania, #imigrant, #Dracula, #Transilvania, #vampir, #delincventa, #roman , #diaspora romana