Spectacole gratuite cu ocazia Zilelor Bucurestiului

Duminica, 14 Septembrie 2008, ora 16:18
4377 citiri
Spectacole gratuite cu ocazia Zilelor Bucurestiului

Noaptea Alba a Bucurestiului, eveniment aflat la cea de-a doua editie, va fi sarbatorita intre 20 si 21 septembrie prin diverse manifestari in aer liber, dar si in teatre si muzee.

Mai multe teatre din Capitala isi deschid portile cu ocazia Zilelor Bucurestiului, pe 20 si 21 septembrie, si ofera gratuit spectacole dupa piese de Eugen Ionesco sau recitalul "Sunt un orb" sustinut de Horatiu Malaele, in timp ce Teatrul Masca iese in strada cu patru productii.

Dintre teatrele bucurestene participante la eveniment, Teatrul Odeon prezinta in seara de 20 septembrie, de la ora 19,00, spectacolul "Ionesco-Cinci piese scurte", dupa Eugen Ionesco, in regia lui Alexandru Dabija.

Teatrul Mic deschide stagiunea de Zilele Bucurestiului, cu spectacolele "Hamelin - legea tacerii" de Juan Mayorga, in regia lui Claudiu Goga, si "Jacques sau supunerea" de Eugene Ionesco, in regia lui Florin Fatulescu, pe 20, respectiv 21 septembrie.

La Teatrul de Comedie, Horatiu Malaele prezinta, pe 20 septembrie, de la ora 19,00, recitalul "Sunt un orb", al carui titlu este dat de o poezie omonima a lui Marin Sorescu, dar care cuprinde creatiile mai multor poeti romani.

In seara urmatoare, va avea loc spectacolul "Fata de matase artificiala", de la 19,30. Montarea are la baza dramatizarea realizata de Gottfried Greiffenhagen dupa romanul omonim al scriitoarei germane Irmgard Keun. Spectacolul regizat de Vlad Massaci ii reuneste pe actorii Delia Nartea si Alexandru Conovaru.

Teatrul Metropolis sarbatoreste Ziua Bucurestiului prin prezentarea unei premeiere a acestei stagiuni, "Imnul" de Schwajda Gyorgy, in regia lui Alice Barb, care se va juca si sambata si duminica seara.

Actorii Teatrului Masca ies in strada weekend-ul viitor cu o serie de productii ale teatrului de pantomima, precum "Maturatoarele", "Doamna cu catelul", "Gardienii veseli" si "Actorii", pe care le vor prezenta pe Lipscani, in Parcul Tineretului sau pe Bulevardul Unirii in cadrul unei parade.

Pe 20 septembrie, se sarbatoresc 549 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului.

Proiectiile Urbanart de opere de arta si lasere pe cladirea Palatului Parlamentului (un concept Artmix), care au avut succes si la editia precedenta, vor fi prezente si pe fatadele cladirilor din Piata Universtatii (Arhitectura - Universitate - TNB - Spitalul Coltea) si pe Arcul de Triumf, care va fi redeschis pentru vizitatori pe durata noptii.

In Parcul Izvor, se va desfasura un spectacol multimedia si, tot de aici, bucurestenii vor putea fi spectatori la un foc de artificii de 30 de minute, deasupra Palatului Parlamentului.

De Ziua Bucurestiului, diferitele concerte in aer liber, printre care doua sustinute de Costel Busuioc, vor avea loc in Parcul Izvor, Piata George Enescu si in Centrul Istoric, in fata BNR.

In Parcul Unirii, Circul Globus va prezenta mai multe spectacole din 2008, sub o cupola care va putea gazdui mii de spectatori.

Pe 20 si 21 septembrie, in Parcul Cismigiu, vor canta fanfare, iar in Centrul Istoric va fi organizat un targ al mestesugarilor. Pe 19 si 20 septembrie, Parcul Tineretului va gazdui proiectiile filmelor "I Really Hate My Job", "The Illusionist", "Paris je taime".

In seara de 20 septembrie, pana la miezul noptii, pe Bulevardul Kisseleff, de la Arcul de Triumf la Piata Victoriei, rolleri profesionisti si amatori vor participa la Skate Night Bucuresti, eveniment organizat impreuna cu Ambasada Germaniei.

Pe toata durata Noptii Albe, galeriile de arta si muzeele bucurestene vor fi deschise, accesul fiind gratuit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Zilele Bucurestiului, #septembrie, #noaptea alba , #teatre
Comentarii
E
euroman
rank 1
e bine ajungem macar cultural la nivelul civilizatiei europene contemporane...